Απάντηση υπ. Παιδείας στα περί προνομιακής μεταχείρισης των μουσουλμάνων υποψηφίων

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 12:51

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

A- A A+

Στους νόμους που έχουν ψηφιστεί και ισχύουν στη χώρα μας για την εισαγωγή μουσουλμάνων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παραπέμπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών Νίκου Νικολόπουλου (ανεξέρτητος) και Παναγιώτης Ηλιόπουλου (Χρυσή Αυγή) περί προνομιακής μεταχείρισης των μουσουλμάνων υποψηφίων.

Μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος σημείωνε πως «η υπόθεση της εισαγωγής των μουσουλμάνων μαθητών στα πανεπιστήμια είναι μία ακόμη περίπτωση απύθμενης υποκρισίας της δήθεν προοδευτικής αριστερής διανόησης», δεδομένου ότι «για τους μουσουλμάνους υποψηφίους ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα κριτήρια εισαγωγής απ’ ό,τι για τους χριστιανούς υποψηφίους».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «απαράδεκτα προνόμια εισαγωγής μουσουλμάνων μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας» και ζητούσε να διαβιβαστούν στοιχεία στη Βουλή που να δείχνουν πόσοι μαθητές από την ειδική κατηγορία η οποία προβλέπεται για τους πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος, πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ την περσινή χρονιά, με αναλυτικά αποτελέσματα ανά σχολή και τμήμα.

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, απάντησε με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στο οποίο ενημερώνει ότι για το έτος 2012 οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας ήταν 415. Εξ αυτών 31 εισήλθαν με το 10% των θέσεων (ως υποψήφιοι που συμμετείχαν προ του 2012 στις πανελλαδικές εξετάσεις και κράτησαν τη βαθμολογία τους) και 384 με το 90% των θέσεων (υποψήφιοι που συμμετείχαν το 2012 στις πανελλαδικές εξετάσεις).

Επίσης, προς απάντηση της ερώτησης του κ. Ηλιόπουλου, ο κ. Παπαθεοδώρου διαβιβάζει στη Βουλή και πίνακα με τους επιτυχόντες Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης για το έτος 2012, στον οποίο δεν αναγράφονται ονομαστικά στοιχεία των μουσουλμάνων που μπήκαν στο πανεπιστήμιο, αλλά ο αριθμός τους ανά Σχολή.

Τόσο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο, όσο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο (στο δεύτερο η απάντηση υπογράφεται από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο), επισημαίνεται ότι «το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής λαμβάνει μέριμνα για την ειδική μεταχείριση κατηγοριών όπως οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς και εν προκειμένω “Έλληνες Πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή