Ερώτηση Ανεξάρτητων Ελλήνων για πλειστηριασμούς ακινήτων

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 13:52

ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ καταγγέλλει « την απαράδεκτη, προκλητική και απάνθρωπη σπουδή της Κυβέρνησης της Τρόικας Εσωτερικού» , να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων επειδή οφείλουν στο κράτος πρόστιμα για αυθαίρετη δόμηση.

A- A A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ καταγγέλλει « την απαράδεκτη, προκλητική και απάνθρωπη σπουδή της Κυβέρνησης της Τρόικας Εσωτερικού» , να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων επειδή οφείλουν στο κράτος πρόστιμα για αυθαίρετη δόμηση.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκτός από το γεγονός ότι «η διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων είναι πολύ χρονοβόρα», το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που έχει αναλάβει τη διαδικασία νομιμοποίησης των εν λόγω ακινήτων, έχει θέσει εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των Μηχανικών. Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο Υπουργός:

« 1. Γνωρίζει το μπλοκάρισμα της διαδικασίας νομιμοποίησης αυθαιρέτων από το ΤΕΕ και εάν ναι, γιατί έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες του να προβούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου για πολεοδομικά πρόστιμα;

2. Σκοπεύει να σταματήσει πάραυτα τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των οφειλετών του Δημοσίου για πολεοδομικά πρόστιμα μέχρι την οριστική λήξη της προθεσμίας νομιμοποίησης αυθαιρέτων με βάση τον νόμο 4014/2011 ή θα επιτρέπει την συνέχιση διάπραξης παράνομων πράξεων εκ μέρους του Κράτους κατ’ εντολή της Τρόικα ;

3. Θα βγάλει εντολή, ώστε να θεραπευτούν οι υποθέσεις των πλειστηριασμών που αναφέρω ανωτέρω; »

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή