Παραιτήθηκε η υπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 15:50
UPD:15:58

«Αισθάνομαι πολιτικά υπεύθυνη γι΄ αυτή την κατάσταση», δήλωσε η υπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας, Γιοάνα Μούχα, στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού». (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Η Μούχα έθεσε σήμερα εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού της χώρας μετά την 24ωρη αναβολή της αναμέτρησης, επειδή οι υπεύθυνοι του εθνικού σταδίου της Πολωνίας δεν έκλεισαν την οροφή του γηπέδου για να προφυλάξουν τον αγωνιστικό χώρο από την καταρρακτώδη βροχή. «Αισθάνομαι πολιτικά υπεύθυνη γι΄ αυτή την κατάσταση», δήλωσε η Μούχα στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού». Η έντονη βροχόπτωση, η οποία είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο του «Ναροντόβι Στάντιον» σε... λίμνη, μετέθεσε για την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης, εξέλιξη που θα μπορούσε πάντως να είχε αποφευχθεί αν έκλεινε η οροφή του σταδίου.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι θα μιλήσει για το θέμα τόσο με την υπουργό Αθλητισμού όσο και με τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αθλητισμού (NCS), το οποίο διοικεί το στάδιο. Ο Τουσκ αναμένεται να κάνει μια δήλωση εντός της ημέρας, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την αποπομπή της Μούχα. Η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PZPN) ανακοίνωσε ότι ο παρατηρητής της FIFA είχε ζητήσει να κλείσει η οροφή του γηπέδου μια ώρα πριν από την αρχική έναρξη του αγώνα, αλλά ενημερώθηκε από το NCS ότι αυτό δεν ήταν δυνατό, για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι η εναρκτήρια αναμέτρηση του Euro 2012 ανάμεσα στην Πολωνία και την Ελλάδα, στις 8 Ιουνίου, διεξήχθη κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά της με κλειστή την οροφή του σταδίου, επίσης λόγω δυνατής βροχόπτωσης εκείνη την ημέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις