Σουδάν: Το Ισραήλ «υπεύθυνο» για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο πυρομαχικών

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 16:52
UPD:17:21

A- A A+

Επίθεση τεσσάρων στρατιωτικών αεροσκαφών ήταν η αιτία των εκρήξεων που οδήγησαν στην τεράστια πυρκαγιά χθες τη νύχτα σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Χαρτούμ, σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών του Σουδάν, που κατηγόρησε το Ισραήλ για την επιδρομή.

«Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν εναντίον του εργοστασίου Γιαρμούκ», ανακοίνωσε ο Αχμέντ Μπελάλ Οσμάν, προσθέτοντας ότι φαίνεται πως πλησίασαν το εργοστάσιο από τα ανατολικά.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν κάνει λόγο για εκρήξεις στο εργοστάσιο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας του καπνού, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο.

Το Σουδάν έχει κατηγορήσει και στο παρελθόν το Ισραήλ για επιθέσεις στο έδαφός του. Ο κυβερνήτης του Χαρτούμ, Αμντελραχμάν αλ-Κιντίρ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το περιστατικό δεν είχε να κάνει με «εξωτερικούς παράγοντες».

REUTERS

Το Μάιο, η σουδανική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι ένα άτομο σκοτώθηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Πορτ Σουντάν και ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό έμοιαζε με έκρηξη πέρυσι, την ευθύνη για την οποία είχε επιρρίψει σε ισραηλινή επίθεση. Το Ισραήλ είχε αρνηθεί να σχολιάσει τα δύο αυτά περιστατικά.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή