Συμμετοχή Ξηρού στη δολοφονία Περατικού, δείχνουν τα αποτυπώματα

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2002 14:59
UPD:15:12
A- A A+

Επιβεβαίωσε στις 14:30 ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Φώτης Νασιάκος ότι κατά τη χθεσινή έρευνα σε διαμέρισμα επί της οδού Πάτμου 84 ανακαλύφθηκε κρησφύγετο της «17Ν», το οποίο είχε ενοικιάσει ο ίδιος ο Σάββας Ξηρός πριν από περίπου οκτώ χρόνια με ψεύτικο όνομα.

Στο κρησφύγετο βρέθηκαν προκηρύξεις της «17Ν», το λάβαρο και η σφραγίδα της οργάνωσης, ηλεκτρονικός υπολογιστής, οπλισμός, ρουκέτες, περούκες και άλλα υλικά μεταμφιέσεως, κοπτικά και άλλα εργαλεία, εκρηκτικά, ακαριαίο φυτίλι, δύο μπαζούκας, ένα 38άρι και ένα ούζι.

Ο κ. Νασιάκος, ανακοίνωσε, επίσης, ότι σύμφωνα με τις εργαστηριακές έρευνες, τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον του εφοπλιστή Κώστα Περατικού το 1997, ταυτίζονται με αυτά του Σάββα Ξηρού.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναφέρθηκε σε συλλήψεις μελών της «17Ν». Η έρευνα στο διαμέρισμα συνεχίζεται με την καθοδήγηση και εποπτεία του αρμόδιου επί θεμάτων τρομοκρατίας, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Διώτη.

Ο κ. Νασιάκος τόνισε επίσης ότι στην έρευνα είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά των πολιτών. Από χθες έγιναν παρά πολλά τηλεφωνήματα στα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας 170 και 1964 από πολίτες που αναγνώρισαν τον Ξηρό από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, και «έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή