Champions League: Νίκη με επική ανατροπή για τον Ολυμπιακό

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 23:36
UPD:25/10/2012 00:56

A- A A+

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας προηγήθηκε στο 49ο λεπτό με τον Σαρμπονιέ, για να ισοφαρίσει ο Τοροσίδης στο 73΄ και να δώσει τη νίκη στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου, από ασίστ του Αμπντούν.

Η Μονπελιέ μπήκε πιο δυνατά, είχε την κατοχή και προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό, που όπως και στον αγώνα εναντίον της Άρσεναλ στο Λονδίνο έδωσε χώρο στην αντίπαλό του για να παίξει με αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο πρωταθλητής Ελλάδας εμφάνισε τις παθογένειες του παιχνιδιού του απέναντι σε αντιπάλους επιπέδου, αδυναμίες που έχουν να κάνουν τόσο με τη συνολική ανασταλτική λειτουργία όσο και με την οργάνωση και παραγωγή του παιχνιδιού. Παρά την υπεροχή τους, πάντως, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ρόι Κάρολ, εκτός από ένα σουτ του Μπελχαντά στο 12΄ που πέρασε άουτ και άλλο ένα του Σαρμπονιέ, στο 42΄, που απέκρουσε ο Κάρολ.

Από την πλευρά της, η πειραϊκή ομάδα είχε τη μεγάλη στιγμή της στο 24ο λεπτό, αλλά παρά την κλάση του ο Μασάντο ενήργησε όπως και στις ανάλογες περιπτώσεις με Σάλκε και Άρσεναλ, δηλαδή σαν «πρωτάρης»: με πολύ ωραία μπαλιά ο Γκρέκο τον έβγαλε απέναντι στην εστία του Πιονιέ, αλλά ο Πορτογάλος δεν σημάδεψε ούτε αυτή τη φορά σωστά.

Η Μονπελιέ αιφνιδίασε στην αρχή της επανάληψης, καθώς πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Σαρμπονιέ στο 49ο λεπτό. Σε αυτή τη φάση όμως υπήρξε σαφής παράβαση του Ουτάκα, ο οποίος κοντρόλαρε με το χέρι πριν πασάρει στο συμπαίκτη του, που με συρτό σουτ νίκησε τον Κάρολ. Οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν μια μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 55΄, όταν από γύρισμα του Μοντέστο στο δεύτερο δοκάρι ο Φουστέρ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από πολύ κοντά αλλά αστόχησε.

Το γκολ της ισοφάρισης στο 73’.

Ο αγώνας απέκτησε γρήγορο ρυθμό, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί. Οι Γάλλοι δεν ρίσκαραν για ένα δεύτερο γκολ πέρα από το σημείο που τους επέτρεπε ο αντίπαλός τους και τελικά το πλήρωσαν πολύ ακριβά, μένοντας για άλλον έναν αγώνα χωρίς νίκη στο γήπεδό τους την εφετινή περίοδο. Στο 73ο λεπτό ο Χολέμπας εκτέλεσε από μακριά ένα φάουλ δίνοντας «βάθος» στο χτύπημά του, ο Τοροσίδης στόπαρε με το μηρό και πέφτοντας ισοφάρισε, επιστρέφοντας στα γκολ ύστερα από αρκετό καιρό.

Μήτρογλου... και ολική ανατροπή

Την ολική ανατροπή για τους πρωταθλητές Ελλάδας ολοκλήρωσε ο Μήτρογλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο «Γερμανός», που είχε περάσει νωρίτερα στην θέση του Τζιμπούρ ο οποίος τραυματίστηκε, πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα αλλά και πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του, όταν δέχθηκε από δεξιά την ασίστ του Αμπντούν που τον έβγαλε σε άδειο τέρμα και αυτός δεν είχε παρά να πλασάρει σε άδεια εστία, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στη διοργάνωση και 100ό του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και χαρίζοντας στην ομάδα του ακόμη μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις