ΥΠΕΞ: Καμία απάντηση από τα Σκόπια

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 13:51
UPD:15:33
A- A A+

Ουδέν νεότερο από τα Σκόπια αναφορικά με την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2241371 .

«Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

«Δυστυχώς υπάρχουν νέες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και μία προσπάθεια απαξίωσης της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος Ν. Πόποσκι, μίλησε για έλλειψη σεβασμού ακόμη και στην ίδια τη διαδικασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτό δεν είναι το πνεύμα με το οποίο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ... Η Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Δελαβέκουρας, «πήρε αυτήν την πρωτοβουλία με εποικοδομητικό πνεύμα προκειμένου να βρούμε διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο» και περιμένει μία σαφή, θετική απάντηση, «η οποία θα δώσει νέο δυναμισμό στη διαδικασία διαπραγματεύσεων».

«Οι συνεχείς προσβολές και οι εριστικές δηλώσεις δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο από τη διαιώνιση της διαφοράς και δυστυχώς τροφοδοτούν το αρνητικό κλίμα, που καλλιεργείται συστηματικά στην ΠΓΔΜ και το οποίο πρέπει να αλλάξει ώστε να δούμε πρόοδο», κατέληξε στην απάντησή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή