Μ. Δουκάκης: Ο Ρόμνεϊ ασπάζεται πολιτικές που «παρέλυσαν την Ελλάδα»

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 14:14
UPD:14:14

Επικρίσεις κατά του Μιτ Ρόμνεϊ για τις συνεχείς αρνητικές του αναφορές στην Ελλάδα διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988 και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκης.

A- A A+

Επικρίσεις κατά του Μιτ Ρόμνεϊ για τις συνεχείς αρνητικές του αναφορές στην Ελλάδα διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988 και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ. Υποστήριξε επίσης ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ασπάζεται οικονομικές πολιτικές που «παρέλυσαν την Ελλάδα».

«Ο Ρόμνεϊ είναι, όπως θα έχετε αντιληφθεί, πολύ αδύναμος στην εξωτερική πολιτική και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει στα ελληνικά θέματα ή για οποιαδήποτε άλλα σημαντικά διεθνή ζητήματα», παρατηρεί ο Δουκάκης και συμπληρώνει: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι "χτυπά" συνέχεια την Ελλάδα, υπονοώντας ότι αν δεν αρχίσει η εξισορρόπηση του προϋπολογισμού, οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν στον δρόμο της Ελλάδας».

«Στην πραγματικότητα όμως», συμπληρώνει, «τάσσεται υπέρ οικονομικών πολιτικών που είναι ακριβώς ίδιες με τις πολιτικές της ΕΕ που έχουν παραλύσει την Ελλάδα».

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και πώς, ο 78χρονος ελληνοαμερικανός πολιτικός στάθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στη Αθήνα.

«Ο Μπιλ Κλίντον έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση όταν ήταν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Κι αυτή ήταν ότι οι Έλληνες του εξωτερικού να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα ακριβώς με τον τρόπο που οι Αμερικανοεβραίοι αγόρασαν ομόλογα του Ισραήλ κατά τη στιγμή της ισραηλινής ανεξαρτησίας. Νομίζω ότι είναι μια ιδέα που αξίζει να εξεταστεί», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή