Γκρούεφσκι: Σύντομα η απάντηση για το Μνημόνιο Κατανόησης

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 18:44
UPD:19:45
A- A A+

Η ΠΓΔΜ θα απαντήσει «σύντομα» στο Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο έλαβε από την Ελλάδα στις αρχές του μήνα «και το περιεχόμενό της θα είναι δημόσια προσβάσιμο, όπως ήταν και η πρόταση της Αθήνας», τόνισε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο Γκρούεφσκι διευκρίνισε ότι η απάντηση αυτή θα συνάδει με τις μέχρι τώρα στάσεις και θέσεις της χώρας του επί του ζητήματος και θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντά της. «Θα απαντήσουμε σύντομα, όταν θα εκτιμήσουμε ότι είναι καταλληλότερο (να το κάνουμε αυτό)», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» Αντρέι Πέτροφ εκτίμησε ότι η ελληνική πρωτοβουλία θα πρέπει να απαντηθεί συντομότερα επειδή με τη μη απάντηση στο «μιας σελιδούλας Μνημόνιο», όπως το χαρακτήρισε, δημιουργείται, όπως είπε, το δίλημμα ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «αμφιταλαντεύεται να αποδεχθεί τις ελληνικές κόκκινες γραμμές».

Το κόμμα του κ.Τσερβένκοφσκι έχει αναφέρει ότι το προταθέν εκ μέρους της Ελλάδας Μνημόνιο Κατανόησης, υπό τη μορφή με την οποία προτάθηκε, είναι «μη αποδεκτό, και πρέπει να απορριφθεί άμεσα», από τα Σκόπια.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι στις 3 Οκτωβρίου, πρότεινε την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επισήμως επί του περιεχομένου του προτεινόμενου Μνημονίου Κατανόησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή