MotoGP: Απολυτος κυρίαρχος ο Στόνερ

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 11:50
UPD:11:50

A- A A+

Ο Αυστραλός κατάφερε πολύ άνετα να πάρει την πέμπτη διαδοχική πολ ποζίσιον μέσα στην πατρίδα του και αύριο μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του θα διεκδικήσει μία ακόμη νίκη, σε μία πίστα που γνωρίζει αρκετά καλά. Το πείσμα του ήταν τέτοιο που δεν άφησε τον εαυτό του να καταλάβει από ενοχλήσεις στον τραυματισμένο του αστράγαλο ούτε καν πτοήθηκε από μία πτώση στα πρώτα είκοσι λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών. Αντιθέτως, ξαναμπήκε στην πίστα και στο τέλος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, όντας ο μοναδικός αναβάτης που κατέβηκε κάτω από το 1:30.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος έμεινε περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Στόνερ, αλλά τέσσερα δέκατα εμπρός από τον Ντάνι Πεντρόζα. Οπως φαίνεται οι δύο αναβάτες θα δώσουν μία ακόμη (ας ελπίσουμε) συναρπαστική μάχη, δύο αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Πεντρόζα πάντως σήμερα ταλαιπωρήθηκε αρκετά και επισκέφθηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της διαδικασίας τα πιτς της Repsol Honda μέχρι να βρει το κατάλληλο στήσιμο για τη μοτοσικλέτα του. Στο τέλος η κατάσταση βελτιώθηκε για τον Ισπανό, ιδίως με την επιλογή της μαλακής γόμας.

Από την δεύτερη σειρά και την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Καλ Κρούτσλοου χωρίς να δείχνει να επηρεάζεται από την ίωση που τον ταλαιπωρεί από την Δευτέρα. Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος του Στέφαν Μπραντλ που θα βρεθεί δίπλα του στην εκκίνηση. Ηταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που ο αναβάτης της LCR Honda κατάφερε να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο σε κατατακτήριες δοκιμές.

Από την έκτη θέση θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, με τον Ιταλό αναβάτη να ξεπερνάει, όπως φάνηκε, την πτώση του στις πρωϊνές ελεύθερες δοκιμές.

Πίσω από τον «Ντόβι» θα είναι ο Αλβάρο Μπαουτίστα σε μία όχι και τόσο θετική εμφάνιση. Ο Ισπανός αναβάτης είναι ο τελευταίος από την ομάδα εκείνων που απέχουν δύο δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο Στόνερ.

Η Ducati δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη από την εμφάνισή της στις κατατακτήριες αφού ο Βαλεντίνο Ρόσι έμεινε όγδοος και ο Νίκι Χέιντεν μόλις δέκατος. Ο Ιταλός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένεται να δώσει μάχη με τον Μπαουτίστα καθώς ο Ισπανός προπορεύεται στην βαθμολογία και ο Ρόσι θέλει στους δύο τελευταίους αγώνες να καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά.

Εντυπωσιακός σήμερα ήταν ο Ράντι ντε Πουνιέ που έχει βάλει το κεφάλι κάτω και έχει πατήσει γκάζι προκειμένου να κερδίσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στα δύο τελευταία GP. Ο Γάλλος αναβάτης ήταν ένατος στις κατατακτήριες ελπίζοντας σε μία αντίστοιχη θέση αύριο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις