Γερμανία: Ανεβαίνει η Σάλκε, επιστροφή στις νίκες η Ντόρτμουντ

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 19:57
UPD:19:57

Χάρη σε γκολ του Τζέφερσον Φαρφάν (Δ) στο 77΄ η Σάλκε επικράτησε 1-0 της Νυρεμβέργης.

A- A A+

Χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στην ενδεκάδα η Σάλκε απέδειξε ότι η νίκη της επί της Αρσεναλ, την περασμένη Τρίτη στο Εμιρέιτς, μόνο τυχαία δεν ήταν. Το γκολ του Περουβιανού της χάρισε το «τρίποντο», με το οποίο πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, η οποία, όμως, έχει ένα ματς λιγότερο.

Με...κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη επιτυχία επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ, πέρασε με 2-0 από την έδρα της Φράιμπουργκ, ωστόσο, απέχει αρκετά ακόμη από την κορυφή. Και τα δύο τέρματα της Μπορούσια ήρθαν στο δεύτερο μέρος, από τους Σούμποτιτς και Γκέτσε στο 54΄ και 83΄ αντίστοιχα.

Η αποχώρηση του Φέλιξ Μάγκατ από τον πάγκο της Βόλφσμπουργκ έφερε το εντυπωσιακό εκτός έδρας 4-1 των «λύκων» επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Και τα πέντε γκολ του αγώνα μπήκαν στο δεύτερο μέρος. Τα δύο των νικητών ο Ντοστ, ενώ σκόραραν και οι Ολιτς, Ντιέγκο (πεν.) ενώ ενδιάμεσα είχε μειώσει σε 3-1 στο 70΄ ο Λανγκελεκε.

Με χατ τρικ του Σάλαϊ η Μάιντς πέρασε το εμπόδιο της Χοφενχάιμ (3-0) και βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική της θέση, ενώ δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στην Γκρόιτερ Φιρτ και τη Βέρντερ Βρέμης (1-1). Στο 8΄ ο Εντου έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ στο 44΄ ισοφάρισε για τους «πράσινους» ο Πέτερσεν.

Χθες, το Αμβούργο είχε πετύχει μεγάλη εκτός έδρας νίκη (2-0) επί της Αουγκσμπουργκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις