Ισπανία: Xιλιάδες διαδηλωτές είπαν «όχι» στα μέτρα λιτότητας

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 23:25
UPD:23:33

A- A A+

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης με κατεύθυνση την ισπανική Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό του 2013 και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η δεξιά κυβέρνηση.

«Ήρθα να διαδηλώσω επειδή μας τα παίρνουν όλα, την υγεία, την εκπαίδευση, τα σπίτια», δήλωσε η Σαμπίνε Αλμπέρντι, 50 ετών. «Η κατάσταση είναι αφόρητη».

Εδώ και ένα μήνα το κίνημα των «αγανακτισμένων» διαδηλώνει γύρω από την βουλή των Αντιπροσώπων, σε διαμαρτυρία για τον προϋπολογισμό του 2013 που συζητείται την περίοδο αυτή στο Κοινοβούλιο και προβλέπει την εξοικονόμηση 39 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ισπανική οικονομία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί 1,5% την επόμενη χρονιά -και κατά 1,6% φέτος- ποσοστό τρεις φορές μεγαλύτερο έναντι των προβλέψεων της ισπανικής κυβέρνησης για 0,5% συρρίκνωση του ΑΕΠ. Οι αναλυτές στη δημοσκόπηση προβλέπουν ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 25,8% μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Μαδρίτη θα υποβάλει αίτημα συνολικής διάσωσης, ενδεχομένως και έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή