MotoGP: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 13:30
UPD:18:26

A- A A+

Ο αναβάτης της Repsol Honda ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την επίσημη παρουσία του μέσα στην πατρίδα του, φτάνοντας τις έξι συνεχόμενες νίκες στην πίστα του Φίλιπ Αϊλαντ.

Περισσότερα από 53.000 άτομα είχαν κατακλύσει τις κερκίδες της πίστας ώστε να δουν για τελευταία φορά τον συμπατριώτη τους να αγωνίζεται εντός έδρας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και εκείνος φρόντισε να τους ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τί κι αν είχε επιστρέψει μόλις δύο αγώνες πριν στην ενεργό δράση, τι κι αν δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον χειρουργημένο του αστράγαλο, ο Στόνερ μέσα στην πατρίδα του ήταν άπιαστος και δεν είχε αντίπαλο.

«Ο χρόνος για εμένα μετράει αντίστροφα. Στους τρεις τελευταίους αγώνες βρεθήκαμε από την αρχή της τρίτης σειράς, στην αρχή της δεύτερης σειράς και στην πρώτη σειρά και με αντίστοιχα αποτελέσματα: Ημασταν πέμπτοι, τρίτοι και τώρα πρώτοι.

Ηταν μία φανταστική προσπάθεια. Ηταν πολύ σημαντικό για μένα να κερδίσω έναν ακόμη αγώνα πριν αποχωρήσω και το να το καταφέρω αυτό εδώ, στο δικού GP, μοιάζει πραγματικά με παραμύθι. Ολο το Σαββατοκύριακο κύλισε για εμάς σχεδόν ιδανικά. Ο κόσμος, οι φανατικοί φίλοι, όλα ήταν εκπληκτικά. Ξέρω ότι ένα μεγάλος μέρος των ανθρώπων που ήρθε εδώ σήμερα, ήθελε να με δει να αγωνίζομαι. Το συναίσθημα πραγματικά είναι εκπληκτικό και αισθάνομαι πολύ περήφανος που βγήκα εκεί έξω και τους έκανα όλους περήφανους. Σήμερα ήταν μία φανταστική ημέρα. Καταφέραμε να φτάσουμε στην κορυφή στο τέλος μίας δύσκολης χρονιάς και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό, από το να το πετυχαίνεις μπροστά στους συμπατριώτες σου. Και αυτό το μεγάλο και ενθουσιώδες πλήθος είναι πραγματικά το κάτι άλλο», δήλωσε ο Κέισι Στόνερ μετά το τέλος του αγώνα.

Δύσκολο να περάσεις τις Honda

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Χόρχε Λορένθο μετά τη δεύτερη θέση στην Αυστραλία που του εξασφάλισε τον φετινό παγκόσμιο τίτλο στα MotoGP. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ισπανός χρήστηκε παγκόσμιος πρωταθλητής μέσα σε δύο χρόνια.

Μόνο που φέτος ο Λορένθο χρειάστηκε να προσπαθήσει περισσότερο από ότι ο 2010 αφού οι Honda φέτος ήταν πολύ πιο γρήγορες από την Yamaha του Ισπανού. Κι αν δεν ήταν η πτώση του Πεντρόζα στην Αυστραλία, η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική σήμερα.

«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε αρκετά καλά ότι είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις με αναβάτες όπως οι Κέισι, Ντάνι και με εργοστασιακές μοτοσικλέτες όπως οι Honda. Είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται να είναι συνεπής, να μην κάνεις λάθη, πάντα να προσπαθείς να τερματίσεις στους αγώνες και να είσαι πολύ συγκεντρωμένος. Σήμερα είναι μία ειδική ημέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν σε εμένα και ήθελαν να κερδίσω», δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης.

Επιτέλους θετικό αποτέλεσμα για τον Κρούτσλοου

Τέλος σε μία σειρά άσχημων αποτελεσμάτων θεωρεί ότι έβαλε ο Καλ Κρούστλλου με την τρίτη θέση στην Αυστραλία. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά για τον Βρετανό αναβάτη που βρίσκεται στο βάθρο των νικητών μετά το Μπρνο.

Η αλήθεια είναι ότι στους τελευταίους αγώνες αντιμετώπισε δυσκολίες και ατυχίες που του στέρησαν μερικούς σημαντικούς βαθμούς.

«Είναι όμορφα που επιτέλους ολοκληρώνω αυτές τις τρεις εβδομάδες με κάτι θετικό. Το να μείνω από καύσιμα στο Μοτέγκι και η πτώση στην Σεπάνγκ, δεν ήταν ό,τι καλύτερο, επομένως θα ήταν πολύ δύσκολες αυτές οι τρεις εβδομάδες, αν δεν τα πήγαινα καλά εδώ. Ηθελα να πετύχω κάτι καλό και νομίζω ότι έγινε καλή δουλειά από όλους», τόνισε ο Βρετανός αναβάτης, ο οποίος θα πάει στην Ισπανία και θα προσπαθήσει να κερδίσει βαθμούς έτσι ώστε να ξεπεράσει τον Βαλεντίνο Ρόσι που προηγείται στην γενική κατάταξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις