Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Κ.Βαξεβάνη

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 15:14
UPD:15:42

Με εντολή εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε σε δίκη τη Δευτέρα ενώπιον του αυτοφώρου.

A- A A+

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό Ηot Doc oνομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε σε δίκη τη Δευτέρα ενώπιον του αυτοφώρου.

Η σύλληψη του εκδότη του Ηot Doc έγινε παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2248036 . O Κώστας Βαξεβάνης οδηγήθηκε αρχικά στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ανέφερε ότι πρόθεση του ήταν να προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2248047 .

«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», έγραψε στις 11 το πρωί στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα, αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες».

«Πρόκειται», καταλήγει η ανακοίνωση, «για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου».

«Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο», σχολίασε το ΚΚΕ και ζήτησε «να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού (με τις λίστες), από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους».

«Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν», υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς