Ο Μέσι παρέλαβε το «Χρυσό Παπούτσι»

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 18:53
UPD:18:53

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μέσι κερδίζει το «Χρυσό Παπούτσι», καθώς είχε προηγηθεί η βράβευσή του την περίοδο 2009-10.

A- A A+

Ο Αργεντινός άσος παρέλαβε το πολύτιμο βραβείο από τον παλαίμαχο άσο των «μπλαουγκράνα», Λουίς Σουάρες, ο οποίος με τη σειρά του είχε αναδειχθεί νικητής της «Χρυσής Μπάλας» το 1960. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μέσι κερδίζει το «Χρυσό Παπούτσι», καθώς είχε προηγηθεί η βράβευσή του την περίοδο 2009-10.

Για τα 50 τέρματα που σημείωσε πέρυσι, ο Αργεντινός διεθνής σχολίασε πως «θυμάμαι και ξεχωρίζω τα γκολ που πετυχαίνω κυρίως από το πόσο σημαντικά ήταν. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν μπορώ να θυμηθώ τα γκολ της προηγούμενης σεζόν. Τα πιο σημαντικά που θυμάμαι είναι γκολ που πέτυχα στο Κύπελλο Ισπανίας και στο Παγκόσμιο συλλόγων, είναι αυτά που ξεχωρίζω λόγω της σημασίας τους».

Παράλληλα, ο Μέσι δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το σύλλογό του: «Είμαι ευγνώμων στην Μπαρτσελόνα για ό,τι έχω πετύχει και επειδή μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Το όνειρό μου δεν ήταν άλλο από το να μπορέσω να κλείσω την καριέρα μου σ΄αυτό το σύλλογο και στη συνέχεια θα μου άρεσε να παίξω στην Αργεντινή».

Ο Μέσι κλήθηκε να σχολιάσει το ότι απέχει μόνο δύο γκολ από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πελέ, δηλαδή την επίτευξη 75 τερμάτων σε ένα ημερολογιακό έτος. «Για μένα αποτελεί τιμή να βρίσκομαι τόσο κοντά στα νούμερα που έχει πετύχει αυτή η τόσο σημαντική προσωπικότητα για το ποδόσφαιρο. Στόχος μου δεν είναι να κερδίζω τίτλους, αλλά όταν είσαι τόσο κοντά σε επίπεδο στατιστικής με τον Πελέ, τότε είναι κάτι πολύ ωραίο! Από την άλλη, βέβαια, δεν παύει να είναι μόνο στατιστική», απάντησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις