Ομπάμα: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση του Σάντι και όχι οι εκλογές

Κάλεσε τους πολίτες σε πειθαρχημένη εφαρμογή των εντολών των τοπικών και περιφερειακών αρχών
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 19:17
UPD:19:17

A- A A+

Η σωτηρία ανθρώπινων ζωών και η αντιμετώπιση των συνεπειών του τυφώνα Σάντι σε επίπεδο οικονομίας και υποδομών είναι η προτεραιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε δηλώσεις του από το Λευκό Οίκο .

«Το θέμα των εκλογών αφορά την επόμενη εβδομάδα και θα ρυθμιστεί από την ίδια τη ζωή. Δε με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή το ζήτημα των εκλογών, αλλά το ζήτημα του να αντιμετωπίσουμε τον τυφώνα, να παράσχουμε σε όσους έχουν ανάγκη τα απαραίτητα και να βάλουμε την οικονομία και πάλι σε κίνηση, μετά το πέρας της καταιγίδας», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επαφή που είχε με όλους τους κυβερνήτες των πολιτειών που αναμένεται να πληγούν από τον τυφώνα Σάντι, από την οποία διαπίστωσε, όπως είπε, ότι από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής και αποθεμάτων φαγητού και πόσιμου νερού, «τα πάντα βρίσκονται στη θέση τους».

REUTERS
Δηλώσεις Ομπάμα για τον τυφώνα Σάντι

Δηλώσεις Ομπάμα για τον τυφώνα Σάντι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους πολίτες σε υπακοή στις εντολές των τοπικών και περιφερειακών αρχών, χωρίς αμφισβήτηση και καθυστερήσεις, ενώ έδωσε έμφαση στην έως τώρα αγαστή συνεργασία ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών παραγόντων.

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για πιθανά σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις συγκοινωνίες, ακόμη και μετά το χτύπημα του τυφώνα και μέχρι την αποκατάσταση ενδεχόμενων ζημιών.

Τέλος, υπογράμμισε με έμφαση ότι οι Αμερικανοί, μπροστά στις δυσκολίες, αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους και δείχνουν έμπρακτα ενότητα και αλληλεγγύη, κάτι που, όπως είπε ο αμερικανός πρόεδρος, θα αποδειχθεί και σε αυτή τη δοκιμασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή