Η «Σάντι» πλήττει και τον κόσμο της τεχνολογίας

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 09:55
UPD:10:10

Επιπτώσεις και στον κόσμο της τεχνολογίας έχει η «επίθεση» του τυφώνα «Σάντι» στις ΗΠΑ, καθώς η έλευσή του έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις πολυαναμενόμενων παρουσιάσεων.

A- A A+

Επιπτώσεις και στον κόσμο της τεχνολογίας έχει η «επίθεση» του τυφώνα «Σάντι» στις ΗΠΑ, καθώς η έλευσή του έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις πολυαναμενόμενων παρουσιάσεων.

Η Google ακύρωσε εκδήλωση κατά την οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας η παρουσίαση του smartphone Nexus 4 και μίας νέας έκδοσης του λειτουργικού Jelly Bean, ενώ υπήρχαν πληροφορίες και περί πιθανής παρουσίασης νέων υπολογιστών tablets: μίας νέας έκδοσης του Nexus 7 και του Nexus 10. H παρουσίαση θα γινόταν σε περιοχή που χαρακτηρίστηκε ως ζώνη εκκένωσης. Ωστόσο, η εταιρεία «παίρνει το αίμα της πίσω», δημοσιεύοντας λεπτομέρειες για τις συσκευές της στο εταιρικό blog και ανεβάζοντας ένα διαδραστικό χάρτη ο οποίος παρουσιάζει την πορεία της «Σάντι» και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες ανά περιοχή. Ο συγκεκριμένος «χάρτης κρίσης» χρησιμοποιεί δεδομένα από το US Naval Research Laboratory, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, το weather.com και το US Geological Survey. Τη συγκεκριμένη υπηρεσία της Google μπορεί κανείς να βρει εδώ: http://google.org/crisismap/2012-sandy .

Σε ακύρωση εκδηλώσεων προχώρησε και η Facebook, η μία εκ των οποίων αφορούσε μία αναβάθμιση στην υπηρεσία της, Facebook Gifts. Από πλευράς τους, κάποιες online εκδόσεις εφημερίδων απενεργοποίησαν τα online paywalls τους, «ανοίγοντας» τις σελίδες τους με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον τυφώνα - χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Wall Street Journal και οι New York Times.

Ανεπηρέαστος από την «επίθεση» του τυφώνα δε μένει ούτε ο κόσμος του gaming, καθώς στις βορειοανατολικές ΗΠΑ ακυρώθηκε το λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου action_ adventure game ιστορικού χαρακτήρα, Assassin's Creed 3 από την GameStop. Το παιχνίδι θα κυκλοφορούσε στα καταστήματα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για το PlayStation 3 και το Xbox 360, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, προτεραιότητα έχει η ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών.

Η «Σάντι» κυριαρχεί στα social media, με πάρα πολύ κόσμο να στρέφεται στο Facebook και το Twitter για άμεση ενημέρωση και φωτογραφίες σχετικά με τις περιοχές που πλήττονται άμεσα.

Προτεινόμενα για εσάς