Ευρωλίγκα: Νίκη θρίλερ ο Ολυμπιακός επί της Τσεντεβίτα

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 22:50
UPD:23:35

Με πέντε πόντους του Σλούκα στα τελευταία δευτερόλεπτα και δύο εύστοχες βολές του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη-θρίλερ επί της Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ με 79-77, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου της Ευρωλίγκας.

A- A A+

Μετά τις δύο βαριές ήττες από Εφές Πίλσεν και Ζαλγκίρις Κάουνας ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του Γ΄ ομίλου, η οποία στα τρία προηγούμενα ματς γνώριζε την ήττα με μέσο όρο 20 πόντους διαφορά.

YOUTUBE

Σε ένα ακόμη ματς ο Ολυμπιακός ήταν κακός και προβλημάτισε με την απόδοσή του. Πέτυχε μεν το στόχο του (νίκη), αλλά με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είναι δυνατό να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση.

Από το ξεκίνημα του ματς μέχρι το τέλος οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Εκεί που πήγαιναν να δημιουργήσουν μία διαφορά ασφαλείας, έκαναν αρκετά λάθη, παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μάλκοβιτς να παραμένει... μέσα στο παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκλεισαν το ημίχρονο στο +7 (42-35), αλλά από κει και πέρα η Τσεντεβίτα πλησίασε στη τρίτη περίοδο (56-53) και περίπου 40'' πριν το τέλος πέρασε μπροστά με 74-72. Στο σημείο εκείνο «μίλησε» ο Σλούκας, που με ...γκολ-φάουλ έκανε το 75-74 και στη συνέχεια ο Παπανικολάου με εύστοχες βολές το 77-74. Το ματς έγινε θρίλερ, με τους Κροάτες να αστοχούν σε δύο τρίποντα, να μειώνουν με βολή του Σούτον σε 77-75, αλλά και πάλι ο Σλούκας ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή του φάουλ.

Με 21 πόντους και 7 ασίστ τελείωσε το ματς ο Σπανούλης, ενώ σημαντική συμβολή είχε και ο Κάιλ Χάινς, που πέτυχε 8 πόντους, αλλά είχε 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ανακοίνωσε Πάουελ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Highlights: Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 79-77

Highlights: Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 79-77

Σε χρόνο...ρεκόρ ο Ολυμπιακός βρήκε τον αντικαταστάτη του Τζόι Ντόρσεϊ. Ο λόγος για τον Αμερικανό σέντερ, Τζος Πάουελ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» και ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ΚΑΕ.

Ο 29χρονος παίκτης έχει ύψος 2.06 και εξάχρονη θητεία στο ΝΒΑ. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς, ενώ έχει παίξει ακόμη σε Ντάλας, Ιντιάνα, Γκόλντεν Στέιτ, Κλίπερς και Χοκς. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε Λοκομοτίβ, Σκαφάτι και Καζέρτα, ενώ πέρυσι έπαιξε στην Κίνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις