Μπάσκετ: Τέλος στο αήττητο του Κολοσσού, πρώτη νίκη για Απόλλωνα

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 21:07
UPD:23:56

Ο Πανιώνιος αύξησε το αήττητο σερί του σε τέσσερις αγώνες, επικρατώντας 89-77 του Κολοσσού Ρόδου.

A- A A+

Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος αύξησε το αήττητο σερί του σε τέσσερις αγώνες, επικρατώντας 89-77 του βασικού αντιπάλου του για την 3η θέση, Κολοσσού Ρόδου, χάρη σε μια μεγάλη ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά που σημείωσε 31 πόντους. Οι «κυανέρυθροι» υποχρέωσαν την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» στην πρώτη εφετινή ήττα της, αφού όμως προηγουμένως χρειάστηκε να κοπιάσουν πολύ, μιας και η έναρξη της τελευταίας περιόδου είχε βρει τον Κολοσσό να προηγείται με διαφορά επτά πόντων.

Στην Πάτρα, ύστερα από έναν αγώνα «γκραν γκινιόλ», όπως όλοι οι εφετινοί του έως τώρα, ο Απόλλωνας νίκησε με 80-79 στο ντέρμπι ουραγών την Καβάλα. Η ευστοχία του Νίκου Αργυρόπουλου στις βολές, στο τέλος της αναμέτρησης, έκρινε το νικητή. Η μακεδονική ομάδα είχε πάντως την ευκαιρία να «κλέψει» το ματς, αλλά ο εξαιρετικός Γκαγκαλούδης (25 πόντοι) αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στη λήξη του αγώνα.

Η παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του Άρη άλλαξε άρδην τα δεδομένα, μαζί και την ψυχολογία στο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τη δεύτερη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα (πρώτη εκτός έδρας), επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 85-76 στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και υποχρεώνοντας τους «σταχυοφόρους» στην τρίτη ήττα τους. Πάσαλιτς (20 πόντοι) και Βεργίνης (19) ήταν οι καλύτεροι του Άρη, ενώ για τους γηπεδούχους πάλεψε ο Λιακόπουλος (20 πόντοι).

Στην Πυλαία, τέλος, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του, επικρατώντας του Περιστερίου 83-68. Χάτσερ και ΜακΓκραθ σημείωσαν από 19 πόντους για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ από το Περιστέρι ξεχώρισαν οι Παπαντωνίου και Θορν, που είχαν από 11 πόντους έκαστος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις