Πυρετώδεις διεργασίες για την ψηφοφορία της Τετάρτης

Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012 10:06
UPD:11:37
A- A A+

Να κρατήσει όρθια την κυβέρνηση συνεργασίας και να υπερπηδήσει τα όποια εμπόδια ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την Τετάρτη στη Βουλή επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεργάτες του αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει ως την ύστατη στιγμή να αλλάξει τη στάση της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων και να εκταμιευθεί η δόση των 31.3 δισ. ευρώ, που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το πρωί βρίσκεται σε διαδοχικές συναντήσεις.

Στις 9.30 ο κ. Στουρνάρας από κοινού με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση πραγματοποίησαν συνάντηση με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πακέτο των μέτρων.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών, θα ενημερώσει την ΚΟ της ΝΔ, που συνεδριάζει στις 11.30.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει την πλήρη στήριξη των βουλευτών του κόμματός του στα μέτρα, θέτοντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».

Γ. Στουρνάρας: Λάθος επιλογές μπορεί να οδηγήσουν εκτός ευρώ

Εξάλλου, χθες, ο κ. Στουρνάρας απηύθυνε νέα προειδοποίηση για κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013, ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, αφού λάθος σταθμισμένες επιλογές μπορεί να μας οδηγήσουν σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης με απρόβλεπτα δεινά για τον τόπο. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει στις 18:30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τη συμμετοχή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Στη συνεδρίαση θα μιλήσει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξης Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή