Σούπερ Λίγκα: Σε Νέα Σμύρνη και ΟΑΚΑ η προσοχή

Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012 10:32
UPD:10:32

Φωτογραφία από τον περυσινό αγώνα Παναθηναϊκού - ΑΕΚ για τα πλέι οφ. Διαιτητής και σήμερα θα είναι ο Τάσος Κάκος.

A- A A+

Στα νότια προάστια της Αθήνας ο εκπληκτικός μέχρι στιγμής Πανιώνιος θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, ενώ μερικά χιλιόμετρα βορειότερα ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός θα παίξει με την ΑΕΚ.

Στη Νέα Σμύρνη προέκυψε ντέρμπι, με τους «κυανέρυθρους» να θέλουν να υπερασπιστούν τη δεύτερη θέση που κατέχουν και να πλησιάσουν εκ νέου τον Ολυμπιακό στους τέσσερις βαθμούς. Αυτό θα το πετύχουν μόνο με νίκη, όμως σήμερα το έργο τους θα είναι δύσκολο, αφού ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο στόχο προκειμένου να «θρονιαστεί» αυτός στη δεύτερη θέση και να διατηρήσει την απόσταση από τους «ερυθρόλευκους» στους πέντε βαθμούς.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα διεξαχθεί ένα από τα κλασικά ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντί για αγώνα τίτλου, όμως, φέτος θα αναμετρηθούν ο δέκατος με τον τελευταίο της βαθμολογίας, αφού τόσο οι «πράσινοι» όσο και η Ένωση διάγουν έως τώρα τη χειρότερη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας τους. Μάλιστα, η ΑΕΚ σημείωσε την πρώτη εφετινή νίκη της μόλις την προηγούμενη αγωνιστική, όμως η έλευση του Έβαλντ Λίνεν έχει βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της.

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τη συνάντηση της Ξάνθης, ανάμεσα στην ομώνυμη γηπεδούχο ομάδα και τον Λεβαδειακό. Αμφότεροι οι σύλλογοι βρίσκονται στη «διακεκαυμένη ζώνη» του υποβιβασμού, καθώς απέχουν μόλις ένα βαθμό από την ουραγό ΑΕΚ. Τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα, γιατί η υπεροχή της έδρας εξισορροπείται από την καλή αγωνιστική παρουσία του Λεβαδειακού στους περισσότερους αγώνες του, ακόμη και αν δεν τον δικαιώνουν τα αποτελέσματα.

Στην Τρίπολη, τέλος, ο Αστέρας θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αρκαδική ομάδα εμφανίζεται σταθερή, εκμεταλλεύεται την έδρα και φέτος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη, στοχεύοντας στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα της Ηπείρου έχει βελτιωθεί συγκριτικά με την αρχή της περιόδου, εμφανίζεται ανταγωνιστικό και δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην το έχει παλέψει μέχρι τέλους, εντός ή εκτός έδρας.

Το σημερινό πρόγραμμα: Ξάνθη-Λεβαδειακός (15:00), Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15), Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:15), Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις