ΗΠΑ: Ανοίγουν σε λίγες ώρες οι κάλπες

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 06:49
UPD:08:00
REUTERS

A- A A+

Στις κάλπες θα προσέλθουν σε λίγες ώρες τουλάχιστον 120 εκατομμύρια αμερικανοί για την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους δύο υποψήφιους σχεδόν ισόπαλους, με τον Πρόεδρο Ομπάμα να προηγείται ελαφρώς στις πολιτείες - κλειδιά.

« Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε τώρα» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του στην Αϊόβα, όπου ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία, εκεί που όλα άρχισαν πριν από τέσσερα χρόνια.

REUTERS

« Όταν οι κυνικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαμε (να τα καταφέρουμε), εσείς είπατε "Ναι, μπορούμε" », τόνισε.

«Όταν οι Αμερικανοί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να φέρουμε την αλλαγή, δεν μπορούν να μάς σταματήσουν», υπογράμμισε.

Τα δύο επιτελεία των υποψηφίων έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις 9 κρίσιμες πολιτείες όπως το Οχάιο και η Φλόριντα, στις οποίες πιθανότατα θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να είναι πιο δραστήριοι όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ οι Δημοκρατικοί φαίνεται να διαθέτουν καλύτερο δίκτυο για την πρόσβαση σε ψηφοφόρους.

REUTERS

Ο σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ρόμνεϊ, Εντ Γκιλέσπι, προέβλεψε νίκη για την παράταξη του.

«Είμαστε αισιόδοξοι για το ποσοστό που φαίνεται να συγκεντρώνουμε στις σημαντικές πολιτείες. Είχαμε την δυνατότητα να διευρύνουμε τη δύναμη μας στην Πενσυλβάνια, ενώ έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα για να είμαστε εκεί που επιθυμούμε στις υπόλοιπες κρίσιμες πολιτείες».

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Ντέιβιντ Πλάφ, που είναι σύμβουλος της εκστρατείας Ομπάμα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα επανεκλεγεί το βράδυ της Τρίτης. Έχουμε την υποστήριξη να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η υποστήριξη αυτή θα μεταφραστεί και σε αντίστοιχο αριθμό ψήφων και αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».

Πηγή: VOA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή