Πρώτη ημέρα απεργίας με ειρηνικές διαδηλώσεις

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 15:25
UPD:23:53

Στις 10.30 το πρωί το ΠΑΜΕ πραγματοποιήσε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, από όπου προχώρησε επίσης σε πορεία προς τη Βουλή.

A- A A+

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την Τρίτη ειρηνικά ανά την Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11 στο Πεδίον του Αρεως. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, όλοι οι κλάδοι και όλες οι κατηγορίες εργαζομένων συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στην πρώτη ημέρα της απεργίας, με το πρόεδρό της πάντως να δηλώνει απογοητευμένος από τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Γ. Παναγόπουλος: H πολιτική αυτή έχει αποτύχει

Γ. Παναγόπουλος: H πολιτική αυτή έχει αποτύχει

Δυστυχώς, δεν είναι της μαζικότητας που θα έπρεπε η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, παρατήρησε ο Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας στο ρ/σ Real FM, κάτι το οποίο απέδωσε στη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εξάλλου, παρατήρησε ότι «ο μήνυμα των μέτρων είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί κανείς» και πρόσθεσε ότι «διαλύουν κυριολεκτικά την κοινωνία και την οικονομία». «Αν δεν έκαναν διαπραγμάτευση τι θα έφερναν; Τον Αρμαγεδώνα;», διερωτήθηκε.

Ακόμη ο πρόερος της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε βέβαιος ότι με τα νέα μέτρα η οικονομία δεν σώζεται και δεν ανατάσσεται και κάλεσε τους βουλευτές την ύστατη ώρα να αναλογιστούν το καθήκον τους.

«Εμείς θα συνεχίσουμε το δικό μας καθήκον. Θα αγωνιζόμαστε για να ακυρώσουμε τα δεσμά των μνημονίων», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Αν ψηφιστούν τα μέτρα θα έχει συντελεσθεί το μεγαλύτερο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα κατά της χώρας και του λαού, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

REUTERS

Οπως είπε, η απόφαση του Πρωθυπουργού «να παρθούν πρώτα τα μέτρα και να μην προχωρήσει σε πολιτική διαπραγμάτευση, αποδεικνύει περίτρανα την ανικανότητα και την ανεπάρκεια των πολιτικών ταγών του τόπου μας».

«Διαλύουν την κοινωνία και δημιουργούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Κ. Τσικρικάς: Ο Πρωθυπουργός να δείξει την πυγμή του στους δανειστές

Κ. Τσικρικάς: Ο Πρωθυπουργός να δείξει την πυγμή του στους δανειστές

Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες παραδίδουν την κοινωνία στην πυρά του τρίτου μνημονίου και τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2250145 και ζήτησε εκλογές τώρα.

Ξεχωριστή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Α. Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές τώρα

Α. Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές τώρα

Στις 10.30 το πρωί το ΠΑΜΕ πραγματοποιήσε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, από όπου προχώρησε επίσης σε πορεία προς τη Βουλή. Στην κεφαλή της ήταν η Αλέκα Παπαρήγα που κάλεσε το λαό σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία «όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2250105 .

Νέο ραντεβού το απόγευμα της Τετάρτης

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Α. Παπαρήγα: Aπειθαρχία και ανυπακοή

Α. Παπαρήγα: Aπειθαρχία και ανυπακοή

Τα συνδικάτα δίνουν νέο ραντεβού το απόγευμα της Τετάρτης (στις 17.00) έξω από τη Βουλή, όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνοσχέδιο. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στις 17.00, απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη

Μετρό και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν την Τετάρτη από τις 15.00 έως τη λήξη της βάρδιας για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στο Σύνταγμα. Πάντως, το ΑΜΠΕ μεταδίδει πως με εντολή της αστυνομίας, θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας, οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη.

Λόγω της απεργίας του προσωπικού στον προαστιακού, οι συρμοί του μετρό δεν θα κινηθούν στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Από τις 12 θα αρχίσουν να εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ .

Λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινηθούν για δεύτερο συνεχές 24ωρο.

Τη συνέχιση της απεργίας του κλάδου μέχρι τις 5 π.μ. της Πέμπτης αποφάσισε τέλος το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων σε έκτακτη συνεδρίαση του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή