Για τον εγγονό της προσευχήθηκε στην Κένυα η γιαγιά Ομπάμα

Δηλώνει ευτυχής για τα πεπραγμένα του αμερικανού προέδρου
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 18:52
UPD:18:53
REUTERS

A- A A+

Την ευκαιρία να βγει για λίγα λεπτά από το σπίτι της στο χωριό Κογκέλο της δυτικής Κένυας για να προσευχηθεί για την επανεκλογή του εγγονού της στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ είχε η Σάρα Ομπάμα.

Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα του παππού του αμερικανού προέδρου από την πλευρά του πατέρα του.

«Προσεύχομαι γι' αυτόν, για να τον βοηθήσει ο Θεός», δήλωσε στους δημοσιογράφους σε μια πρωτότυπη «συνέντευξη Τύπου» στον κήπο της.

Η γιαγιά Ομπάμα χαρακτήρισε αμφίρροπη την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ, ενώ δήλωσε στη μητρική της γλώσσα Λούο «ευτυχής για το έργο» που έχει επιτελέσει ως τώρα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Σάρα Ομπάμα, 90 ετών, δεν έχει δεσμό αίματος με τον αμερικανό πρόεδρο, ωστόσο εκείνος έχει δηλώσει πολλάκις ότι θεωρεί την «μάμα Σάρα» γιαγιά του.

Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η γιαγιά Ομπάμα παρέμενε ως επί το πλείστον κλεισμένη στο σπίτι της, το οποίο φρουρείται από αστυνομικούς 24 ώρες το 24ωρο.

Το Κογκέλο, το οποίο βρίσκεται σε λοφώδη περιοχή σε απόσταση εξήντα μιλίων από τη λίμνη Βικτόρια και την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής την Κισούμου, άλλαξε πρόσωπο μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο κεντρικός του δρόμος ασφαλτοστρώθηκε, ενώ το χωριό έχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή