Champions League: Νίκη πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 3-1 τη Μονπελιέ

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 23:42
UPD:07/11/2012 01:34

A- A A+

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» της πρωταθλήτριας Γαλλίας για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες, με τέρματα των Μασάντο (4΄), Γκρέκο (80΄) και Μήτρογλου (82΄), ενώ για τους Γάλλους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπελχαντά στο 66΄, με πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τελείωσε «εκρηκτικά» τον αγώνα, σκοράροντας ένα γκολ στο ξεκίνημα και άλλα δύο στο «λυκόφως» της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και έδρεψαν τους καρπούς της προσπάθειάς τους με ένα τρίποντο που τους διασφαλίζει τουλάχιστον τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Ταυτόχρονα, η νίκη αφήνει ορθάνοιχτη την περίπτωση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η πειραϊκή ομάδα έφτασε στους έξι βαθμούς και, πλέον, υπολείπεται μόλις ενός της δεύτερης Άρσεναλ (7) και δύο της Σάλκε (8), μετά την αποψινή ισοπαλία (2-2) στο Γκελζενκίρχεν.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Γκρέκο ξέφυγε από αριστερά, σέντραρε και βρήκε αρχικά τον Αμπντούν και στη συνέχεια τον Μήτρογλου, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζουντρέν αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μασάντο, που σε άδεια εστία έκανε το 1-0. Στο 11΄ ο Μανιάτης σέντραρε, ο Εμπιβά δεν μπόρεσε να διώξει και ο καραδοκών Μήτρογλου σούταρε υποχρεώνοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση.

Προϊόντος του χρόνου η Μονπελιέ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός της έδωσε μέτρα και οι Γάλλοι, με πίεση στη μεσαία γραμμή, πήραν την κατοχή και έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 31΄, όταν ο Χίλτον βρήκε τον Καμαρά αμαρκάριστο στην περιοχή αλλά το εν κινήσει πλασέ του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με ευκαιρία της πειραϊκής ομάδας, όταν στο 53΄ ο Ζουντρέν μόλις και πρόλαβε με έξοδο την μπαλιά προς τον Μήτρογλου, που ήταν μόνος στη μεγάλη περιοχή. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν χωρίς να κάνουν κλασική ευκαιρία, όταν στο 65΄ ο Κροάτης διαιτητής Στραχόνια καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σιόβα στον Καμαρά. Ο Μπελχαντά ευστόχησε από τα 11 μέτρα και ο αγώνας ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή για τον Ολυμπιακό, που έδειξε να αφυπνίζεται από την αγωνιστική χαλάρωση στην οποία είχε περιέλθει. Ο Αμπντούν έχασε μια καλή ευκαιρία στο 77΄, όταν σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση αλλά ο τερματοφύλακας των Γάλλων απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 80΄ ο Χολέβας εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, η αμυντική αντίδραση της Μονπελιέ ήταν για ακόμη μια φορά κάκιστη (άσχημο διώξιμο) και ο Γκρέκο με δεξί σουτ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Κι ενώ οι πανηγυρισμοί στο φαληρικό γήπεδο δεν είχαν ακόμη κοπάσει, δύο λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του επίσης με δεξί σουτ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Χολέβα, σκοράροντας το τρίτο τέρμα του στην εφετινή διοργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις