Κορύφωση των κινητοποιήσεων

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 06:43
UPD:12:30

A- A A+

Παραλύει για δεύτερη ημέρα η χώρα λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τα συνδικάτα να δίνουν νέο ραντεβού, στις 17.00, έξω από τη Βουλή, όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στις 17.00, απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα είναι τα φαρμακεία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία, όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

REUTERS

Νωρίτερα, περίπου 50 βυτιοφόρα που είχαν παραταχθεί από το πρωί στην Εθνική Οδό, στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας. Πρόθεσή τους ήταν να μεταβούν στη Βουλή, κάτι που δεν κατέστη ωστόσο εφικτό.

Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων καταγγέλλουν ότι εντελώς αιφνιδιαστικά το υπουργείο Ανάπτυξης συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται η μίσθωση φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, χωρίς προϋποθέσεις, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, υπερβαίνει τις κοινοτικές διατάξεις και οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδα και μαρασμό.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για δεύτερο συνεχές 24ωρο λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, τρένα του ΟΣΕ και ταξί.

Από τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ.

Μετρό και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 15.00 έως τη λήξη της βάρδιας για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στο Σύνταγμα. Για λόγους ασφαλείας, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη.

Λόγω της απεργίας του προσωπικού στον προαστιακού, οι συρμοί του μετρό δεν θα κινηθούν επίσης στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή