Χλιαρή η πρώτη ιρανική αντίδραση στην επανεκλογή Ομπάμα

Δηλώσεις του επικεφαλής της ιρανικής Δικαιοσύνης
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 19:17

«Μετά από όλη αυτή την πίεση και τα εγκλήματα ενάντια στο λαό του Ιράν, οι σχέσεις με την Αμερική δεν μπορούν να βελτιωθούν σε μια νύχτα. Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να θεωρήσουν ότι θα συρθούμε εκβιαζόμενοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής δικαιοσύνης Σαντέκ Λαριτζανί.

A- A A+

Σε χαμηλούς τόνους, αλλά με εμφανείς αιχμές, κινήθηκε η πρώτη ιρανική αντίδραση στην επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο επικεφαλής της ιρανικής δικαιοσύνης, κληρικός και από τις σημαίνουσες μορφές του ιρανικού καθεστώτος Σαντέκ Λαριτζανί μίλησε για «εγκλήματα» που διαπράττονται μέσω των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρέπει να αναμένεται σύντομα βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων.

«Μετά από όλη αυτή την πίεση και τα εγκλήματα ενάντια στο λαό του Ιράν, οι σχέσεις με την Αμερική δεν μπορούν να βελτιωθούν σε μια νύχτα. Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να θεωρήσουν ότι θα συρθούμε εκβιαζόμενοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε ο Λαριτζανί.

Ο ιρανός αξιωματούχος στάθηκε ακόμη στην απογοήτευση της Τεχεράνης, μετά την πρώτη εκλογή Ομπάμα, το 2008: «Πριν τέσσερα χρόνια, ο Ομπάμα είχε κάνει λόγο για χείρα συνεργασίας προς το Ιράν, αλλά ακολούθησε άλλο δρόμο. Επέβαλε απροσδόκητα σκληρές κυρώσεις στη χώρα μας και είναι λογικό ο ιρανικός λαός να μην μπορεί να ξεχάσει τέτοια εγκλήματα», κατέληξε ο Λαριτζανί.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή