Τηλεφωνικές επαφές Ομπάμα σε αναζήτηση συναίνεσης

Ψάχνει συγκλίσεις Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών κυρίως στην οικονομία
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 21:48
UPD:22:15

Ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου στις επαφές του έκανε λόγο για ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στις οποίες να ομονοούν και τα δύο κόμματα, σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του ελλείμματος με ισορροπημένες μεθόδους, τη μείωση των φόρων για την μεσαία τάξη και τις μικρές επιχειρήσεις και τέλος την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

A- A A+

Τηλεφωνική επαφή με τους επικεφαλής Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και στα δύο αντιπροσωπευτικά σώματα των ΗΠΑ, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία, είχε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, στις επαφές του έκανε λόγο για ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στις οποίες να ομονοούν και τα δύο κόμματα, σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του ελλείμματος με ισορροπημένες μεθόδους, τη μείωση των φόρων για την μεσαία τάξη και τις μικρές επιχειρήσεις και τέλος την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το μήνυμα των Αμερικανών κατά τη χθεσινή εκλογή ήταν η ανάγκη Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι να αφήσουν κατά μέρος τα στενά κομματικά τους συμφέροντα και να θέσουν ως προτεραιότητα την ευημερία του αμερικανικού λαού και την αμερικανική οικονομία.

REUTERS

Πιο συγκεκριμένα, ο Ομπάμα μίλησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή Τζον Μπόχνερ, τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, τον ρεπουμπλικανό ηγέτη στη Γερουσία Μιτς Κόρνελ και την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή Νάνσυ Πελόζι.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή