Γερμανία: Εννέα τραυματίες σε διαδήλωση εργατών της Ford

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 23:34
UPD:23:34
A- A A+

Έξι βέλγοι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και τρεις γερμανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα σε διαδήλωση μπροστά στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας.

Η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση 250 βέλγων εργαζομένων στη μονάδα της εταιρείας στην πόλη Γκενκ, η οποία έχει ήδη αποφασιστεί να διακόψει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του 2014. Οι διαδηλωτές διέκοψαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε τις ενέργειες των 250 διαδηλωτών «επιθετικές» και ανέφερε ότι θα γίνει έρευνα για το εάν έγιναν παραβιάσεις της γερμανικής νομοθεσίας «περί εκρηκτικών».

Το «σχέδιο ανασυγκρότησης» που περιλαμβάνει κατάργηση της παραγωγής μονάδας στο Γκενκ προβλέπει και το κλείσιμο άλλων δύο μονάδων της εταιρείας στη Βρετανία.

REUTERS

Το σχέδιο αυτό σημαίνει πως 6.200 εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας θα περάσουν σύντομα στην ανεργία. Η Ford καταλογίζει την ευθύνη στην μη απορροφώμενη, λόγω κρίσης, υπερπαραγωγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή