Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Γκάνα

Τους εννέα έχουν φθάσει οι νεκροί, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 17:25
UPD:19:26

Επτά νεκροί και 61 απεγκλωβισμένοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των σωστικών συνεργείων τα οποία επιχειρούν στα ερείπια του εμπορικού κέντρου που κατέρρευσε χθες στην πρωτεύουσα της Γκάνας.

A- A A+

Τους 69 επιζώντες και τους εννέα νεκρούς έχει φθάσει ο μέχρι στιγμής απολογισμός των σωστικών συνεργείων τα οποία επιχειρούν στα ερείπια του τετραώροφου εμπορικού κέντρου που κατέρρευσε χθες στην πρωτεύουσα της Γκάνας Ακκρα.

Οι αρχές της χώρας είχαν εκτιμήσει ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων κάτω από τα συντρίμμια δεν ξεπερνούσε τους 55, ωστόσο στον υπολογισμό δεν είχαν προσμετρηθεί, πέρα από τους υπαλλήλους, και οι καταναλωτές που βρίσκονταν στο κέντρο για να ψωνίσουν.

Μία ομάδα ισραηλινών ειδικών αναμένεται να φθάσει στη δυτικοαφρικανική χώρα μέσα στην ημέρα για να ενισχύσει τις προσπάθειες διάσωσης, καθώς τα σωστικά συνεργεία εκφράζουν φόβους ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Για αδυναμία να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός εκείνων οι οποίοι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα της κατάρρευσης έκανε λόγο ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών της Γκάνας, Κόφι Πορτούφι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

REUTERS

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γκάνας Τζον Μαχάμα δεσμεύθηκε για την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τα αίτια της κατάρρευσης του κτηριακού συγκροτήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή