Τους 52 έφθασαν οι νεκροί από τον σεισμό στην Γουατεμάλα

Μέχρι και την Πόλη του Μεξικού έγινε αισθητή η δόνηση
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 17:58
UPD:19:10

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα ανοιχτά της Γουατεμάλας.

A- A A+

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα ανοιχτά της Γουατεμάλας και κατέστρεψε οδικές αρτηρίες, σπίτια και αυτοκίνητα μέχρι και στην Πόλη του Μεξικού.

Άλλοι 22 πολίτες της Γουατεμάλας δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την ώρα του σεισμού και αγνοούνται.

Το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων ήταν κάτοικοι της ορεινής περιοχής του Σαν Μάρκος στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, οι οποίοι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Οι κατολισθήσεις τις οποίες προκάλεσε ο σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ διέκοψαν την ροή της κυκλοφορίας σε πολλές οδικές αρτηρίες και δυσχέραναν ιδιαίτερα τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, 73.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την Γουατεμάλα από το 1976, όταν μία δόνηση 7,5 Ρίχτερ είχε κοστίσει τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος της χώρας Ότο Πέρεζ, ο οποίος ταξίδεψε στην περιοχή, επιβεβαίωσε τον αριθμό των απωλειών και των αγνοουμένων και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος σε ολόκληρη την Γουατεμάλα.

Το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν 161 χιλιόμετρα μακριά από την ομώνυμη πρωτεύουσα της Γουατεμάλας στον Ειρηνικό Ωκεανό, και σε βάθος 42 χιλιομέτρων.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή