Formula 1: Ρίσκο ο Πέρεθ κατά τον Γουΐτμαρς

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 18:44

A- A A+

Ο Μεξικανός πιλότος θα αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος συμφώνησε με την Mercedes.

Από τότε όμως που ανακοινώθηκε η συμφωνία του με την McLaren ο Πέρεθ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε έναν βαθμό ενώ σε δύο από τους τέσσερις αγώνες που ακολούθησαν εγκατέλειψε. Τα θετικά στοιχεία που πιστώνεται μέσα στην χρονιά είναι οι τρεις παρουσίες του στο βάθρο των νικητών σε Μαλαισία, Καναδά και Ιταλία. Από το Ιταλικό GP όμως και έπειτα (πριν ακόμη ανακοινωθεί η συνεργασία του με την McLaren) έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις έναν βαθμό.

Η πορεία του στους τελευταίους αγώνες και οι μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του κάνουν την ομάδα του Γουόκινγκ να τον θεωρεί σα ρίσκο. Ηδη, ο Μάρτιν Γουΐτμαρς, επικεφαλής της McLaren υποστηρίζει ότι η πίεση που θα νιώσει ο 22χρονος Μεξικανός με τον ερχομό του στην ομάδα θα είναι μεγάλη.

«Είναι 22 ετών. Βρίσκεται στην ίδια ηλικία όταν ξεκίνησε και ο Λιούις. Θεωρώ ότι έχει πολύ ταλέντο. Θα πρέπει όμως να είμαι ειλικρινής και δεν μπορώ να ξέρω (σ.σ. για τις δυνατότητές του). Δεν θα είχαμε υπογράψει μαζί του αν δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να ανέβει ένα επίπεδο. Πιστεύω όμως αυτό που είπα, ότι δηλαδή δεν ξέρουμε.

Δεν έχει εμπειρία από την πίεση που αυτοί οι δύο (σ.σ. Χάμιλτον και Μπάτον) δέχονται. Ερχεσαι στη McLaren και αν δε βρίσκεσαι στις δύο πρώτες σειρές του γκριντ, τότε υπάρχει μεγάλη πίεση. Αυτοί οι δύο το ξέρουν, έχουν την εμπειρία, το έχουν ζήσει, το διαχειρίζονται και τα πηγαίνουν καλά.

Υπάρχουν παραδείγματα πιλότων που μπορούν να ζήσουν με αυτή την πίεση και άλλοι πιλότοι δεν μπορούν. Επομένως πιστεύω ότι θα ήταν χαζό από μέρους μου να κάθομαι εδώ και να λέω ότι με την επιλογή ενός νέου οδηγού δεν υπάρχει και το κομμάτι του ρίσκο σε αυτό. Δεν θα τα καταφέρναμε όμως, αν δεν υπήρχε μία πιθανότητα. Ο χρόνος θα δείξει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις