Europa League: Hττα του Παναθηναϊκού με 3-0 από τη Λάτσιο

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 23:59
UPD:09/11/2012 00:26

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο μετά την ήττα της ομάδας τους με 3-0 από τη Λάτσιο.

A- A A+

Η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα δικαιολόγησε την παρουσία της στην «αιώνια πόλη» μόνο κατά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Έκτοτε τα... γνωστά, ήτοι κακή οργάνωση στο παιχνίδι, προβληματική ανασταλτική λειτουργία και πλήρης αδυναμία αντίδρασης. Όταν λοιπόν οι παίκτες του Πέτκοβιτς «διάβασαν» το ματς, αρκούσε να ανεβάσουν την πίεση στη μεσαία γραμμή και τα λάθη άρχισαν να είναι διαδοχικά από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Ακόμη κι έτσι, όμως, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη αν στο 20ο λεπτό ο Ράντου δεν προλάβαινε την τελευταία στιγμή τον Τοτσέ που ήταν έτοιμος να σκοράρει, μετά τη σέντρα του Σπυρόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα τιμώρησε την αθηναϊκή ομάδα, καθώς στην πρώτη οργανωμένη επίθεση και επίσκεψη των γηπεδούχων στην αντίπαλη περιοχή, η Λάτσιο άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Κόζακ.

Το γκολ του Κόζακ με το οποίο η Λάτσιο άνοιξε το σκορ.

Κι αν το 1-0 ήταν «προσφορά» του Βύντρα που είχε σταματήσει να μαρκάρει τον σκόρερ, το 2-0 στο 40΄ ήταν «δώρο» του νεαρού Χουχούμη, με τον Τσέχο να νικάει για δεύτερη φορά τον Καρνέζη και να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας. Όλα αυτά, ενώ ο Βόσνιος τεχνικός των γηπεδούχων είχε κάνει εκτεταμένο ροτέισον, με οκτώ αλλαγές στη σύνθεση.

Η ανυπαρξία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε η Λάτσιο στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 59΄, με την κεφαλιά του Φλόκαρι μετά τη σέντρα του Ζάρατε. Το τελευταίο ημίωρο κύλησε τελείως άχρωμο και άγευστο, δηλαδή αδιάφορο. Οι γηπεδούχοι έριξαν τελείως το ρυθμό τους και αρκέστηκαν να κυκλοφορούν την μπάλα, βλέποντας απέναντί τους μια ομάδα εντελώς ανίσχυρη να απειλήσει.

Δεν θα είναι υπερβολικό να λεχθεί ότι μετά το 3-0 και έως τη λήξη της αναμέτρησης, με βάση τα όσα έδειχναν στο χορτάρι του «Ολίμπικο», μόνο το σώμα των παικτών της Λάτσιο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς το μυαλό τους ταξίδευε στο «αιώνιο ντέρμπι» της ιταλικής πρωτεύουσας με τη Ρόμα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις