Εθνική Ομάδα: Με αρκετά νέα πρόσωπα στο φιλικό με Ιρλανδία

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 12:26
UPD:23:07

A- A A+

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν από τον Πορτογάλο προπονητή είναι οι ακόλουθοι: Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Περιστερίδης (Πανιώνιος), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Κ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζιόλης (ΑΠΟΕΛ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Δημούτσος (Ατρόμητος), Κονέ (Μπολόνια), Ταχτσίδης (Ρόμα), Νίνης (Πάρμα), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ).

Αρκετοί από τους παίκτες που είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή των αγώνων των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 έμειναν εκτός αυτή την φορά από τον Σάντος. Ο λόγος για τους Καραγκούνη (παίζει λίγο στην Φούλαμ), Κατσουράνη (δεν έχει ομάδα), Σιόβα (προτιμήθηκε ο Μανωλάς), Φωτάκη (δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση), Γκέκα (αγωνίζεται ελάχιστα στη Λεβάντε). Ο αποκλεισμός τους, πάντως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν υπολογίζονται μελλοντικά από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

Σάντος: «Θέλω να δω κάποια πράγματα»

Για την επικείμενη αναμέτρηση ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι μια καλή ευκαιρία να δω κάποια πράγματα από νέους ποδοσφαιριστές. Κάθε αγώνας με την Εθνική, είτε είναι φιλικός, είτε επίσημος, είναι σημαντικός. Θα αναλύσουμε κάποια δεδομένα και θα δούμε πώς θα ανταποκριθούν κάποιοι παίκτες», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ο Ταχτσίδης θα παίξει, επίσης και ο Αθανασιάδης, τουλάχιστον για 45 λεπτά».

Σχετικά με τις επιλογές των γκολκίπερ ανέφερε: «Ο Καρνέζης είναι βασικός τερματοφύλακας της ομάδας κι επειδή θα παίξει προτίμησα να δούμε ένα νέο πρόσωπο στις προπονήσεις και γι' αυτό επιλέξαμε τον Περιστερίδη. Θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για το Μάρτιο σε περίπτωση που χρειαστεί ως τρίτος τερματοφύλακας».

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παίζει Δευτέρα με την Κέρκυρα και οι διεθνείς δεν θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν καθώς μετά από δύο 24ωρα είναι προγραμματισμένο το ματς στο Δουβλίνο, ο Σάντος είπε: «Δεν είναι δικό μου θέμα. Το καλεντάρι έχει βγει από το 2010, όλοι ήξεραν πως η εθνική θα έχει ματς την Τετάρτη. Θα προσέξω πάρα πολύ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν θα αγωνιστούν σε όλο τον αγώνα με εξαίρεση του Καρνέζη που είναι τελείως διαφορετική θέση με άλλες απαιτήσεις. Θα μιλήσω με τους άλλους τρεις και θα αποφασίσω αν και πόσο θα παίξουν. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να παίξουν με την ομάδα τους την Κυριακή κι όχι τη Δευτέρα, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα».

Εξήγησε για τις περιπτώσεις των παικτών που δεν κλήθηκαν: «Ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης είναι βασικά στελέχη της ομάδας κι αυτό δεν αλλάζει, όπως το ίδιο ισχύει για Γκέκα και Φωτάκη. Προτίμησα για αυτό το φιλικό να δοκιμάσουμε άλλους παίκτες. Τίποτα περισσότερο».

Τέλος ξεκαθάρισε πως «το σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει. Η ομάδα έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και δεν πρόκειται να τον αλλάξει. Ο κορμός, η βάση μας, παραμένουν ίδια αλλά θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις