MotoGP: Χέιντεν και Ducati στην κορυφή

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 13:01

A- A A+

Παρά την βροχή που έπεσε κατά την διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμών ενόψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, ο Νίκι Χέιντεν κατάφερε να ανεβάσει την Desmosedici στην πρώτη θέση. Ο Αμερικανός αναβάτης ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πεντρόζα, αφού κατάφερε δύο φορές να υπερισχύσει του Ισπανού κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Στος τέλος των δοκιμών κι ενώ ο αναβάτης της Repsol Honda προηγούνταν, ο Χέιντεν μόλις στον τελευταίο του γύρο πέρασε στην κορυφή, με διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο Πεντρόζα.

Στην τρίτη θέση έμεινε ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής Χόρχε Λορένθο, ο οποίος έσωσε την παρτίδα την τελευταία στιγμή και πέτυχε την καλύτερη του επίδοση στην ύστατη προσπάθεια του πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Πίσω από τον Ισπανό τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο καταντώντας την υψηλότερη θέση μεταξύ των αναβατών των «δορυφορικών» ομάδων.

Μόλις στον τελευταίο του γύρο ο Αλβάρο Μπαουτίστα ανέβηκε πέμπτος, μία θέση που κατέχει στην γενική κατάταξη και θα κληθεί να την υπερασπιστεί καθώς δέχεται την πίεση του Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε σήμερα το πρωΐ έβδομος, έχοντας μπροστά του τον Αλειξ Εσπαργκάρο. Ο Ισπανός εντυπωσίασε με την CRT και απέδειξε ότι οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικές στη βροχή.

Ο Καλ Κρούτσλοου πέντε λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας ήταν τρίτος, αλλά όταν ξεκίνησε η δράση στην πίστα, έχασε θέσεις, τερματίζοντας όγδοος. Ακολούθησαν οι Ράντι ντε Πουνιέ και Κέισι Στόνερ. Πιο πίσω ακόμη οι Στέφαν Μπραντλ και Κάρελ Αμπραχαμ.

Ατυχοι σήμερα το πρωΐ στην ισπανία ήταν οι Τζέιμς Ελισον και Κατσουγιούκι Ναγκασούγκα. Και οι δύο είχαν από μία πτώση χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν. Να θυμίσουμε ότι ο Ιάπωνας αντικαθιστά τον τραυματία Μπεν Σπις στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις