ΗΠΑ: Σε λιγότερο σοβαρά αδικήματα θα ομολογήσει ενοχή ο κατηγορούμενος για τα Wikileaks

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 16:31
UPD:16:31

Η εισαγγελία κατηγορεί τον 24χρονο στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ ότι δημοσιοποίησε, χωρίς άδεια, εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, στρατιωτικές αναφορές για τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και ένα βίντεο με την επίθεση ενός αμερικανικού μαχητικού ελικοπτέρου στο Ιράκ, όπου βρήκαν το θάνατο δύο δημοσιογράφοι του Reuters.

A- A A+

O αμερικανός στρατιώτης που κατηγορείται για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στον ιστότοπο Wikileaks προσφέρθηκε να ομολογήσει ότι είναι ένοχος για κατηγορίες λιγότερο σοβαρές από αυτές που του έχουν απαγγελθεί, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του.

Ο 24χρονος στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας φυλάκισης αν το στρατοδικείο τον κρίνει ένοχο ότι «βοήθησε τον εχθρό», μία από τις 22 κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Η εισαγγελία κατηγορεί τον Μάνινγκ ότι δημοσιοποίησε, χωρίς άδεια, εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, στρατιωτικές αναφορές για τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και ένα βίντεο με την επίθεση ενός αμερικανικού μαχητικού ελικοπτέρου στο Ιράκ, όπου βρήκαν το θάνατο δύο δημοσιογράφοι του Reuters.

Το Wikileaks δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει ότι ο Μάνινγκ ήταν πηγή υλικού που έχει δημοσιεύσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή