Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 19:34
UPD:21:34

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι το κόμμα του ήταν έτοιμο να κυβερνήσει από τις 18 Ιουνίου.

A- A A+

Η κυβέρνηση Σαμαρά κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του ήταν έτοιμο να κυβερνήσει από τις 18 Ιουνίου. «Αν δεν είχαν κινήσει θεούς και δαίμονες για να μας αποτρέψουν από την εξουσία, η Ελλάδα δε θα είχε τώρα ένα νέο Μνημόνιο. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα. Η χώρα έχασε μια ευκαιρία», σημείωσε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι ακολουθεί μία τελείως λανθασμένη στρατηγική, η οποία οδηγεί απευθείας σε αδιέξοδο. Δηλαδή, εξήγησε, ο Πρωθυπουργός εφαρμόζει πάντα αυτό το οποίο η τρόικα των δανειστών ζητεί και είναι ικανοποιημένος με ό,τι του δίνει κάθε φορά. Αυτό, συνέχισε, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο ο ίδιος υποσχέθηκε πριν τις εκλογές, δηλαδή να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό τελειώνει. «Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη, με το νομικό της πολιτισμό», συμπλήρωσε.

Τέλος ο κ. Τσίπρας εξέφρασε αμφιβολίες για το αν υπάρχει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για τη λύση της ελληνικής κρίσης και επανέλαβε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή