WRC: Εφυγε μπροστά ο Λεμπ

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 17:25
UPD:11/11/2012 16:22

A- A A+

Ο Λεμπ κυνηγά ήδη την όγδοη του νίκη επί Ισπανικού εδάφους και θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά που θα είναι και η τελευταία ολοκληρωμένη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από το 2013 ο Γάλλος πολυνίκης θα αγωνιστεί σε μερικούς αγώνες επιλεκτικά.

Ο οδηγός της Citroen κατάφερε με επίθεση διαρκείας που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα και συνεχίστηκε σήμερα να είναι ο ταχύτερος όλων. Μόνο σήμερα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις δύο από τις τρεις πρωϊνές ειδικές διαδρομές. Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ατυχίες του χθεσινού πρωτοπόρου Μαντς Οσμπεργκ που δεν είχαν προηγούμενο.

Οσο εξαιρετική ήταν η χθεσινή, πρώτη ημέρα για τον νεαρό οδηγό της Adapta τόσο καταστροφική ήταν η σημερινή. Ιδίως η δεύτερη ΕΔ και συνολικά έβδομη του αγώνα, El Priorat, μήκους 45,97 χιλιομέτρων. Εκεί όπως αποδείχθηκε, η επιλογή των σκληρών ελαστικών ήταν λανθασμένη αφού ο δρόμος γλιστρούσε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Αυτό άγχωσε τον Οστμπεργκ, ο οποίος υπέπεσε σε λάθη όπως την έξοδο από την ειδική και την επαφή με προστατευτικό, γεγονότα που του στοίχισαν σε χρόνο αφού έχασε περισσότερο από ένα λεπτό, τερματίζοντας μόλις ένατος.

Μετά από αυτή την πανωλεθρία και σε συνδυασμό με την ταχύτητα του Λεμπ στην άσφαλτο, ο Οστμπεργκ αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει την κορυφή και να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, οκτώ δευτ. μπροστά από τον Μίκο Χίρβονεν που καραδοκεί.

Πλην του Λεμπ, κερδισμένος με την ατυχία του νεαρού οδηγού ήταν και ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος σήμερα, στην άσφαλτο, ανέβασε ρυθμό, κερδίζοντας την πρώτη σημερινή ειδική. Ετσι πέρασε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 18,9 δευτ. πίσω από τον πρωτοπόρο Λεμπ.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Οτ Τανάκ με διαφορά όμως 27 δευτ. από τον Χίρβονεν ενώ ο Χανς Βάις στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Qatar World Rally και το Citroen DS 3 WRC του Νάσερ αλ-Ατίγια, έχει καταφέρει να ανέβει έκτος.

Ακολουθούν οι Κρεγκ Μπριν με τους Νικαρα, Νόβικοφ και Αντερσον να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι Ντάνι Σορντό και Τιερί Νουβίλ που επέστρεψαν στον αγώνα υπό τους κανονισμούς Rally 2, αλλά ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

Η σημερινή ημέρα ολοκληρώνεται το βράδυ με τρεις ακόμη ειδικές διαδρομές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις