WRC: Ο Λεμπ κυριαρχεί στην Ισπανία

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 22:00
UPD:11/11/2012 11:42

A- A A+

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ οδεύει για μία ακόμη φετινή νίκη και όγδοη στο ράλι Ισπανίας, αφού στο τέλος της σημερινής δεύτερης ημέρας του αγώνα έχει καταφέρει να προηγείται του Λάτβαλα με 27 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Φινλανδός οδηγός της Ford παραδέχθηκε ότι ο Αλσατός είναι αδύνατο να πιαστεί και πώς είναι εκπληκτικός στην άσφαλτο. Από την πλευρά του ο Λεμπ στις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας μπορεί να μην κέρδισε καμία, αλλά φρότνιζε να έχει στο σωστό ρυθμό αν και οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

Αρκετοί οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν κατά την διάρκεια τω σημερινών έξι ειδικών και παραπονούνταν ότι γλιστρούσε πολύ. Τη σημερινή πάντως ημέρα θα θυμάται σίγουρα ο Μαντς Οστμπεργκ ως μία από τις χειρότερες που έχει ζήσει στην αγωνιστική του καριέρα. Ολα πήγαν στραβά. Αν και ξεκίνησε με προβάδισμα 27,2 δευτ. από τον δεύτερο Λεμπ, η ειδική El Priorat ήταν η καταστροφή του. Τόσο στο πρώτο πέρασμα το πρωΐ όσο και το απόγευμα. Αρχικά η λάθος επιλογή ελαστικών (συνδυασμός σκληρής και μαλακής γόμας) στο πρώτο πέρασμα του δημιούργησε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να γλιστράει πολύ και να υποπέσει σε δύο λάθη που του στοίχισαν σε χρόνο και τον έριξαν στην τρίτη θέση.

Το απόγευμα ο Νορβηγός παραπονιόταν για το στήσιμο του ιδιωτικού του Fiesta και έτσι δεν μπόρεσε να έχει την απόδοση που ήθελε. Μέχρι το τέλος της ημέρας είχε ήδη χάσει την τρίτη θέση από τον Χίρβονεν, ο οποίος ήταν ταχύτερος στην 11η ΕΔ. Στην τελευταία ειδική της σημερινής ημέρας έπεσε ακόμη πιο χαμηλά, μόλις πέμπτος καθώς ο Οτ Τανάκ, κέρδισε την 12η ΕΔ και ανέβηκε τέταρτος.

Παρά το γεγονός ότι ήταν άτυχος και τις δύο ημέρες, ο Ντάνι Σορντό μετά τη σημερινή μεσημεριανή διακοπή, έβαλε το κεφάλι κάτω και κατάφερε να κερδίσει δύο ειδικές διαδρομές με το Mini, την 10η και την 11η, η τελευταία είναι η περίφημη El Priorat, μήκους 45,97 χιλιομέτρων, ιδιαίτερα απαιτητική και η μεγαλύτερη στον αγώνα.

Στην γενική κατάταξη του αγώνα τώρα, ο Χανς Βανς παραμένει έκτος γενικής με την ολοκλήρωση της σημερινής ημέρας και βρίσκεται στο δρόμο για την κατάκτηση των πρώτων του βαθμών στο ντεμπούτο του στο WRC.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Super 2000, Κρεγκ Μπριν είναι έβδομος ενώ πίσω του βρίσκεται ο Ευγκένι Νόβικοφ που κέρδισε μία θέση από τον Νικαρα, ο οποίος είχε δύο άτυχες στιγμές το απόγευμα, ένα τετ-α-κε στην 11η ΕΔ και μία επαφή με προστατευτικό στην 12η, χάνοντας χρόνο.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Αντερσον που προπορεύεται του Κρις Ατκινσον με το Mini.

O Ισπανικός αγώνας που σήμερα κατακλύστηκε από κόσμο σε όλες τις ειδικές, ολοκληρώνεται αύριο με έξι ακόμη ειδικές διαδρομές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις