Συρία: Επί της αρχής συμφωνία μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 08:15
A- A A+

Σε συμφωνία επί της αρχής για την ένωση των διαφορετικών πολιτικών συνθέσεων στις τάξεις της συριακής αντιπολίτευσης κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τη Συρία, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κατάρ στην πρωτεύουσα της χώρας, Ντόχα.

Η επί της αρχής συμφωνία ανακοινώθηκε μετά από μαραθώνιες συζητήσεις, τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Έχουμε συμφωνήσει στα κύρια σημεία του σχηματισμού του Εθνικού Συνασπισμού των συριακών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και την Κυριακή θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις που θα αφορούν πλέον τις λεπτομέρειες της συμφωνίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συμμετέχοντας, ο Σουχείρ Ατασί.

«Ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε (τη συμφωνία), αλλά προτιμήσαμε να πάρουμε λίγο χρόνο ακόμη, ώστε να μελετήσουμε τις εσωτερικές ρυθμίσεις και τα αιτήματα ορισμένων κομμάτων», δήλωσε ο πρώην βουλευτής, Ριάφ Σείφ, που είναι και ένας εκ των εμπνευστών της συνόδου.

Η επί της αρχής συμφωνία μεταξύ των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι επιτεύχθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις που άσκησαν οι κυβερνήσεις του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή