Aλ. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι της δραχμής

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 20:33
UPD:20:33
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στην Ελλάδα ένα τμήμα επιχειρηματιών, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής, κατήγγειλε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και στον πόλο του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελαχιστοποιούνται το επόμενο διάστημα, εκτίμησε η κ. Παπαρήγα καθώς αιτία είναι η επιλογή που έχουν κάνει για τη διαχείριση ενός συστήματος υπέρ των μονοπωλίων.

«Επί 30 χρόνια ζούσαμε την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μια αντιπαράθεση που κυριάρχησε στην ελληνική κοινωνία διαστρεβλώνοντας και κρύβοντας την πραγματική αντιπαράθεση του λαού με τα μονοπώλια. Τώρα η αντιπαράθεση αυτή αντικαταστάθηκε από την αντιπαράθεση της ΝΔ μετά των δορυφόρων και τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε.

Το επικίνδυνο είναι στο βωμό της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα τμήμα του λαού να ταυτιστεί με ένα τμήμα των συμφερόντων της αστικής τάξης και να σηκώσει μια ξένη σημαία, τη σημαία ενός τμήματος της αστικής τάξης, πρόσθεσε. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διευκολύνει το δανεισμό.

Το ΚΚΕ, κατέληξε, προτείνει αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή