Νέα πυρά Ισραήλ εναντίον της Συρίας

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 14:41
UPD:15:52

Ισραηλινά άρματα μάχης κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στα ελεγχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

A- A A+

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε βλήματα τεθωρακισμένων στη Συρία και κατάφερε «άμεσα πλήγματα», απαντώντας σε συριακό βλήμα όλμου που έπεσε στα, υπό ισραηλινό έλεγχο, Υψίπεδα του Γκολάν.

Είναι η δεύτερη φορά από χθες που το Ισραήλ προβαίνει σε αντίποινα μετά τη ρίψη συριακών πυρών στα Υψίπεδα. Χθες, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έριξε «προειδοποιητικές βολές», ενώ σήμερα ανέφερε ότι απάντησε «στην πηγή».

Στρατιωτικές πηγές δεν διευκρίνισαν εάν τα πυρά προήλθαν από τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας ή από τους αντάρτες, που μάχονται μέσα και γύρω από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ.

«Πριν από λίγο, ένα βλήμα όλμου έπληξε ανοιχτή περιοχή κοντά σε σταθμό των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στο κέντρο των Υψιπέδων του Γκολάν, στο πλαίσιο της εσωτερικής σύγκρουσης στη Συρία, χωρίς να προκληθούν ζημιές ή θύματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Σε απάντηση, ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν βλήματα τεθωρακισμένων προς την πηγή των πυρών και επιβεβαίωσαν άμεσα πλήγματα. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέθεσαν διαμαρτυρία προς τις δυνάμεις του ΟΗΕ που επιχειρούν στην περιοχή, αναφέροντας ότι τα πυρά από τη Συρία προς το Ισραήλ δεν θα γίνουν ανεκτά και θα απαντώνται με σοβαρότητα», προστίθεται.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή