Αποχωρεί από τη Microsoft ο επικεφαλής του τμήματος των Windows

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 10:16
UPD:10:48

«Το πάθος μου για τη δημιουργία προϊόντων είναι το ίδιο δυνατό και ανυπομονώ να επικεντρώσω την ενέργεια και δημιουργικότητά μου σε αντίστοιχες δραστηριότητες», ανέφερε ο Στίβεν Σινόφσκι, επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft.

A- A A+

Προσωπικοί είναι οι λόγοι της αποχώρησης του Στίβεν Σινόφσκι, επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft, από την εταιρεία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σε αποχαιρετιστήριο email του προς τους εργαζομένους της Microsoft από το Surface RT του, το οποίο δημοσιεύτηκε στο mashable.com, o Σινόφσκι αναφέρει πως επιθυμεί να αναζητήσει «νέες ευκαιρίες», αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκόμισε στα 23 χρόνια του στη Microsoft.

«Το πάθος μου για τη δημιουργία προϊόντων είναι το ίδιο δυνατό και ανυπομονώ να επικεντρώσω την ενέργεια και δημιουργικότητά μου σε αντίστοιχες δραστηριότητες». Επίσης, διαψεύδει φήμες που κυκλοφόρησαν περί της αποχώρησής του: «κάποιοι ίσως να αντιλήφθηκαν κάποιες φημολογίες σχετικά με την απόφαση ή τη στιγμή αυτής. Σας διαβεβαιώνω πως είναι αναληθείς, καθώς επρόκειτο για προσωπική επιλογή, που σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με εικασίες και θεωρίες που μπορεί να ακούσει κανείς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα καθήκοντά του θα αναλάβει η Τζούλι Λάρσον Γκριν, που θα αναλάβει όλα τα θέματα λογισμικού και hardware που σχετίζονται με τα Windows.

«Είμαι ευγνώμων για τα πολλά χρόνια εργασίας με τα οποία ο Στίβεν συνεισέφερε στην εταιρεία» είπε ο Στίβεν Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. «Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέραμε στην αγορά τους τελευταίους μήνες σηματοδοτούν το ξεκίνημα μίας νέας εποχής στη Microsoft. Θέσαμε απίστευτα θεμέλια με τις κυκλοφορίες του Microsoft Office, των Windows 8, των Windows Phone 8, τουMicrosoft Surface, του Windows Server 2012 και του Halo 4, καθώς και την ενσωμάτωση υπηρεσιών όπως το Bing, το Skype και το Xbox σε όλα μας τα προϊόντα. Για να συνεχιστεί αυτή η επιτυχία είναι επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ομαλή συνεργασία μεταξύ όλων των ομάδων μας στη Microsoft, και να έχουμε πιο ενοποιημένους και γρήγορους κύκλους ανάπτυξης στα προϊόντα μας».

«Δεν μπορώ να καταμετρήσω τα καλά όλα αυτά τα χρόνια στη Microsoft», δήλωσε ο Σινόφσκι, επαινώντας τον «επαγγελματισμό και τη γενναιοδωρία» των ανθρώπων με τους οποίους είχε την «καλή τύχη» να συνεργαστεί σε «αυτή την απίθανη εταιρεία».

Η Τζούλι Λάρσον Γκριν εργάζεται για τη Microsoft από το 1993 και έχει ηγηθεί και συμμετέχει σε πολύ σημαντικά προγράμματα της Microsoft, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι user experiences (εμπειρίες χρήστη) των αρχικών εκδόσεων του Internet Explorer, καθώς και του Microsoft Office. Στα Windows 7 και 8 ήταν υπεύθυνη για το program management, το user interface design&research, καθώς θα την επίβλεψη της διεθνούς κυκλοφορίας Είναι κάτοχος Master στο softwareengineering από το Seattle University και Βachelor στο business administration από τοWestern Washington University. Από τη νέα της θέση θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη προϊόντων Windows, καθώς και για θέματα hardware. Υπεύθυνη για το επιχειρηματικό τμήμα των Windows αναλαμβάνει η Τάμι Ρέλερ.

Η αποχώρηση λαμβάνει χώρα μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσημη κυκλοφορία τωνWindows 8. Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς πολλοί θεωρούσαν πως ο Σινόφσκι θα διαδεχόταν τον Μπάλμερ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος τωνWindows ήταν 23 χρόνια στη Microsoft και ήταν ένας από αυτούς που επισήμαναν στον Μπιλ Γκέιτς τη σημασία της ανόδου του Ίντερνετ, το 1994. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, υπήρχε εδώ και καιρό ένταση μεταξύ του Σινόφσκι και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς