Τον Ιανουάριο η κυκλοφορία του Blackberry 10

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 10:35
UPD:10:35

Στις 30 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν τα δύο νέα smartphones της Research In Motion (RIM), που θα φέρουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας, Blackberry 10, όπως ανέφερε ο Θόρστεν Χάινς, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας.

A- A A+

Στις 30 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν τα δύο νέα smartphones της Research In Motion (RIM), που θα φέρουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας, Blackberry 10.

H RIM αποτελούσε παλαιότερα κορυφαίο όνομα στο χώρο των smartphones, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολύ έδαφος λόγω της επέλασης των Apple και Google. Παρόλα αυτά, η εταιρεία σκοπεύει να αντιστρέψει το κλίμα, παρουσιάζοντας δύο νέα μοντέλα - ένα με touchscreen και ένα με πληκτρολόγιο Qwerty - στα τέλη του Ιανουαρίου, και «ποντάροντας» στο νέο, αναβαθμισμένο λειτουργικό για να επανέλθει στην «κούρσα».

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, τα νέα έχουν ήδη λειτουργήσει θετικά για την εταιρεία, καθώς έφεραν άνοδο 5,5% της μετοχής της.

Οι δύο συσκευές αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν νωρίτερα, ωστόσο τον Ιούνιο η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα καθυστερούσαν, κάτι που κάνει τη RIM να «χάσει» την κρίσιμη περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρουσίαση θα γίνει ταυτόχρονα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατά τα λεγόμενα του Θόρστεν Χάινς, διευθύνοντος συμβούλου της καναδικής εταιρείας, στην ανάπτυξη του Blackberry 10 σκοπός ήταν ανάπτυξη μίας «μοναδικής εμπειρίας» φορητής συσκευής, που προσαρμόζεται συνέχεια στις ανάγκες του χρήστη.

«Η ομάδα μας εργάζεται πυρετωδώς για να φέρει στους πελάτες μας πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με έναν κορυφαίο browser, ένα πλούσιο οικοσύστημα εφαρμογών και multimedia δυνατότητες αιχμής. Όλα αυτά θα ενσωματωθούν σε μία εμπειρία χρήστη - το BlackBerry Flow - που δεν συγκρίνεται με ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει σήμερα στην αγορά των smartphones» ανακοίνωσε σχετικά.

Σύμφωνα με αναλυτές του χώρου, πρόκειται για το πλέον μεγάλο «στοίχημα» της RIM, καθώς, εάν το Blackberry 10 δεν αποδειχτεί επιτυχές, το μέλλον της εταιρείας θεωρείται αβέβαιο. Πρόσφατα η εταιρεία δέχτηκε δύο σοβαρά πλήγματα, καθώς το αμερικανικό Πεντάγωνο τερμάτισε τη συμφωνία με τη RIM για την προμήθεια smartphones στους εργαζομένους του, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και η υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς