Στίβος: Φέιλξ και Ίτον οι κορυφαίοι στις ΗΠΑ

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 15:08
UPD:20:43

A- A A+

Αυτό ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών (USATF) και, λίγο πολύ, ήταν αναμενόμενο με βάση τα επιτεύγματά τους. Συγκεκριμένα, η Φέλιξ κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (200μ. και σκυταλοδρομίες 4x100, 4x400).

Από την πλευρά του, ο Ίτον έκανε φέτος παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο και το έπταθλο (σε κλειστό στίβο), ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Λονδίνου και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στην Κωνσταντινούπολη.

«Τα παγκόσμια ρεκόρ του Άστον και τα τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια της Άλισον σημάδεψαν μια εξαιρετική σεζόν που μας πρόσφεραν οι αθλητές μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που θα τους απονείμουμε το βραβείο "Τζέσε Όουενς" και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί τους, στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στην Νταϊτόνα Μπιτς της Φλόριντα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας στίβου, Μαξ Σίγκελ.

Το βραβείο προς τιμήν του Τζέσε Όουενς καθιερώθηκε το 1981 και απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο αθλητή και αθλήτρια των ΗΠΑ. Ο Όουενς είχε «διαλύσει» τη θεωρία του Χίτλερ περί Άριας Φυλής, όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, το 1936, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ, 200μ, 4χ100μ και το μήκος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις