Νίκη στην Ιρλανδία επιζητεί η Εθνική στο φινάλε του έτους

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 11:37
UPD:11:37

A- A A+

Μια χρονιά που, αν και δίσεκτη, ολοκληρώνεται απολύτως επιτυχημένα, καθώς το λυκόφως του έτους βρήκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (Euro 2012) και στην πρώτη θέση του ομίλου του, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Απόψε οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν το σκληροτράχηλο συγκρότημα του Τζιοβάνι Τραπατόνι απαλλαγμένοι από το άγχος της βαθμοθηρίας, αλλά έχοντας πάντοτε ως στόχο την καλή εμφάνιση και τη νίκη, αφού μόνο κατ΄ αυτό τον τρόπο δομείται η σωστή αγωνιστική φιλοσοφία μιας ομάδας.

Να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος θα απονείμει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιρλανδίας το «βραβείο καλύτερης συμπεριφοράς» στο Euro 2012, για την άψογη στάση των φιλάθλων της χώρας στη διάρκεια της διοργάνωσης. Από την πλευρά τους, οι Ιρλανδοί θα αφιερώσουν το βραβείο στον Τζέιμς Νόλαν, έναν φίλαθλο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στην Πολωνία (Μπίντκοζ), κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει στην αναμέτρηση ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φερνάντο Σάντος, είναι ότι θα παρατάξει τη θεωρούμενη ως βασική ενδεκάδα, με μοναδική προσθήκη τον Ταχτσίδη που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τη Ρόμα, σε μια θέση που ο Πορτογάλος τεχνικός θα χαιρόταν να «ανακαλύψει» ακόμη μία ποιοτική λύση.

Έτσι, στο 4-4-2 του Σάντος τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, αμυντικοί οι Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, αμυντικοί μέσοι θα παίξουν Ταχτσίδης και Τζιόλης, στα άκρα οι άκρα Μανιάτης, Φορτούνης και το επιθετικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Σαμαράς, Μήτρογλου.

Από την πλευρά τους, οι Ιρλανδοί αναμένεται να αγωνιστούν με τους Γουέστγουντ, Κόουλμαν, Οσέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν, ΜακΚλέιν, Μπρέιντι, ΜακΚάρθι, Κοξ, Λονγκ, ενώ ο Τραπατόνι έχει στη διάθεσή του και τους Φορντ, Ράντολφ, Οντέι, Κέλι, Άντριους, Κιόχ, Μέιλερ, Χουλάν, Κλίφορντ, Ντόιλ, Γουόλτερς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις