Ενόχληση ΠΑΣΟΚ προ των νομοθετικών αλλαγών για την ιθαγένεια

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 15:45

«Το ΠΑΣΟΚ αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τα θέματα του νόμου 3838/10 προκειμένου να τη μελετήσει», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

A- A A+

«Είναι προφανές ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη συμφωνία των κομμάτων που την στηρίζουν», παρατηρεί η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με την εντολή Σαμαρά για προετοιμασία νομοσχεδίου συμβατού με την απόφαση του ΣτΕ όσον αφορά την ιθαγένεια.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου Ραγκούση ( 3838/2010) που έδινε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να συμμετέχουν στις εκλογές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης 'Α βαθμού, όπως και τη διάταξη που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

«Το ΠΑΣΟΚ αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τα θέματα του νόμου 3838/10 προκειμένου να τη μελετήσει», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και υποστήριξε ότι «ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει».

«Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στη χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας. Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι μια ανοιχτή σύγχρονη Ευρωπαϊκή κοινωνία γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπερασπίζεται ουσιαστικά και την Εθνική ταυτότητα», κατέληξε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή