Έχασε τη ζωή της γιατί δεν της επέτρεψαν την άμβλωση

Στην Ιρλανδία οι αμβλώσεις είναι παράνομες
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 18:19
UPD:18:19
A- A A+

Τους γιατρούς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Γκάλγουεϊ στην Ιρλανδία καταγγέλλει ο σύζυγος εγκύου, η οποία έχασε τη ζωή της στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή δεν της επετράπη η άμβλωση.

Η οικογένεια της 31χρονης Σαβίτα Χαλαπαναβάρ, οδοντιάτρου με καταγωγή από την Ινδία, ισχυρίζεται ότι η εγκυμονούσα ζητούσε επί τρεις ημέρες να της γίνει άμβλωση, καθώς είχε φοβερούς πόνους στην πλάτη της και είχε διαπιστωθεί ότι θα απέβαλε.

Οι γιατροί του νοσοκομείου αρνήθηκαν να προχωρήσουν την διαδικασία αφαίρεσης του εμβρύου, επειδή η καρδιά του δεν είχε σταματήσει να χτυπά.

Λίγες ημέρες αργότερα, όταν η λειτουργία της καρδιάς έπαυσε, προχώρησαν στην αφαίρεση, ωστόσο η 31χρονη έχασε στη συνέχεια τη ζωή της από σηψαιμία.

Η εισαγωγή της Σαβίτα στο νοσηλευτικό ίδρυμα είχε γίνει στις 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον σύζυγο της, Πραβίν, το προσωπικό του νοσοκομείου του τόνιζε κατά τις κρίσιμες για τη ζωή της συζύγου του ημέρες ότι «η Ιρλανδία είναι καθολική χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιρλανδία οι αμβλώσεις είναι παράνομες, εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της μέλλουσας μητέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή