Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Αιχμές ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για ελλιπή ενημέρωση

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 19:36
UPD:19:36

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την έκπληξή της για την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «να προχωρήσει στην αποστολή του πορίσματος για την αξιολόγηση στους φορείς χωρίς καμία ενημέρωση και συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».

A- A A+

Για ελλιπή ενημέρωσή τους από πλευράς του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις του το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, το οποίο παρεδόθη στον υπουργό Παιδείας έχει τεθεί από σήμερα και έως τις 20 Νοεμβρίου σε διαβούλευση.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την έκπληξή της για την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «να προχωρήσει στην αποστολή του πορίσματος για την αξιολόγηση στους φορείς χωρίς καμία ενημέρωση και συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση». Ζήτησε μάλιστα τη σύγκληση της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, λόγω της «εξαιρετικής σημασίας», που έχει, όπως είπε, το θέμα για την ποιότητα στην εκπαίδευση και για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά γνωστοποίησε ότι ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας του κόμματος «σταθερά υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», πρόκειται να συγκληθεί άμεσα για να τοποθετηθεί αναφορικά με το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Απαντώντας στις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων, το υπουργείο διευκρίνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης θα συνταχθεί το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «για το σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος», το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή