Έρευνα για τις αναφορές αρχιφύλακα ότι στις φυλακές «οι πλούσιοι καλοπερνάνε»

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 21:42
UPD:21:42

Κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με αφορμή την αναφορά αρχιφύλακα σε επιτροπή της Βουλής ότι «οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά παντού, ακόμα και στις φυλακές».

A- A A+

Τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ή άλλων ευθυνών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με αναφορές του Αρχιφύλακα Α. Αραβαντινού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Ο κ. Αραβαντινός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά παντού, ακόμα και στις φυλακές». «Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι να περνάνε άσχημα; Ακόμα και στις φυλακές το σύστημα τους αφήνει να καλοπερνάνε. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες μάλιστα, κάποιος παρήγγειλε και καπνιστό σολομό…» πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων το υπουργείο ζητεί να εξεταστούν και τα ακόλουθα:

-Επειδή στο άρθρο 14 του Κανονισμού Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης προβλέπεται ότι επιτρέπεται η προμήθεια τροφίμων με ατομική δαπάνη των κρατουμένων είτε μέσω προμηθευτή που αναδεικνύεται με διαγωνισμό, είτε από το ελεύθερο εμπόριο με μέριμνα της Υπηρεσίας, να διερευνηθεί εάν η προμήθεια τέτοιων ειδών από κρατουμένους έγινε καθ’ υπέρβαση του νόμου.

-Επειδή στο άρθρο 27 του Κανονισμού Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης προβλέπεται η προσωρινή ή η μόνιμη τοποθέτηση κρατουμένων σε συγκεκριμένο τμήμα ή χώρο Καταστήματος με απόφαση του Συμβουλίου της κάθε φυλακής, να διερευνηθεί εάν η τοποθέτηση και παραμονή των κρατουμένων σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΤ’ πτέρυγας, έχει γίνει καθ’ υπέρβαση του Κανονισμού.

Οι καταγγελίες του Αντώνη Αραβαντινού προκάλεσαν αίσθηση στο ακροατήριό του στη Βουλή, ενώ δεν έλειψαν και οι βουλευτές που τον εγκάλεσαν προσωπικά για την κατάσταση αυτή. «Μην έρχεστε εδώ να μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο σύστημα επιτρέπει στους πλουσίους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα;» παρενέβη η Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ).

«Αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς, εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» απάντησε ο αρχιφύλακας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή